Hiszpański placek z jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpański placek z jabłkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

22

590 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

163 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

484 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

250 gramów

500 gramów

2 łyżki

50 gramów

4 sztuki

200 gramów

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka pokrój w cząstki, zasyp połową cukru, cynamonem, skórką z pomarańczy i rodzynkami. Odstaw na 20 minut.

Hiszpański placek z jabłkami - Krok 1

Krok 2

Masło utrzeć z pozostałym cukrem, stopniowo dodając żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę

Hiszpański placek z jabłkami - Krok 2

Krok 3

Przygotowane ciasto delikatnie połączyć z ubitą pianą. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj, przełóż do brytfanki i piecz 45 minut w 180 stopniach.

Hiszpański placek z jabłkami - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpański placek z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpański placek z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpański placek z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpański placek z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpański placek z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpański placek z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpański placek z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpański placek z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.

Czytaj więcej

Soczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.

Czytaj więcej