Drobiowy strogonow z plackami ziemniaczanymi
łatwe
34 osoby zapisały
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
100 mililitrów
4 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety kroimy w cienkie plastry i stopniowo obsmażamy na oleju. Przekładamy je do garnka i dodajemy drobno posiekaną cebulę i pokrojoną w cienkie paseczki paprykę. Dodajemy pół szklanki wody i dusimy pod przykryciem 15 minut.
Krok 2
Następnie rozrabiamy fix do Strogonoffa wg. zaleceń na opakowaniu i dodajemy do mięsa. Wlewamy tez kremówkę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i gotujemy na małym ogniu ok. 10 minut.
Krok 3
Mięso podajemy z plackami przygotowanymi wg. zaleceń na opakowaniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej