Drobiowy strogonow z plackami ziemniaczanymi

Autor: Kasia

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

4 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety kroimy w cienkie plastry i stopniowo obsmażamy na oleju. Przekładamy je do garnka i dodajemy drobno posiekaną cebulę i pokrojoną w cienkie paseczki paprykę. Dodajemy pół szklanki wody i dusimy pod przykryciem 15 minut.

Krok 2

Następnie rozrabiamy fix do Strogonoffa wg. zaleceń na opakowaniu i dodajemy do mięsa. Wlewamy tez kremówkę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i gotujemy na małym ogniu ok. 10 minut.

Krok 3

Mięso podajemy z plackami przygotowanymi wg. zaleceń na opakowaniu.

0

Opinie o przepisie

Fix Schab a'la stroganoff Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Fix Schab a'la stroganoff Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej