Drobiowy strogonow z plackami ziemniaczanymi

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

100 mililitrów

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety kroimy w cienkie plastry i stopniowo obsmażamy na oleju. Przekładamy je do garnka i dodajemy drobno posiekaną cebulę i pokrojoną w cienkie paseczki paprykę. Dodajemy pół szklanki wody i dusimy pod przykryciem 15 minut.

Krok 2

Następnie rozrabiamy fix do Strogonoffa wg. zaleceń na opakowaniu i dodajemy do mięsa. Wlewamy tez kremówkę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i gotujemy na małym ogniu ok. 10 minut.

Krok 3

Mięso podajemy z plackami przygotowanymi wg. zaleceń na opakowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drobiowy strogonow z plackami ziemniaczanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drobiowy strogonow z plackami ziemniaczanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drobiowy strogonow z plackami ziemniaczanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drobiowy strogonow z plackami ziemniaczanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drobiowy strogonow z plackami ziemniaczanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drobiowy strogonow z plackami ziemniaczanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drobiowy strogonow z plackami ziemniaczanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej