Drobiowy strogonow z plackami ziemniaczanymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Drobiowy strogonow z plackami ziemniaczanymi

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

100 mililitrów

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety kroimy w cienkie plastry i stopniowo obsmażamy na oleju. Przekładamy je do garnka i dodajemy drobno posiekaną cebulę i pokrojoną w cienkie paseczki paprykę. Dodajemy pół szklanki wody i dusimy pod przykryciem 15 minut.

Krok 2

Następnie rozrabiamy fix do Strogonoffa wg. zaleceń na opakowaniu i dodajemy do mięsa. Wlewamy tez kremówkę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i gotujemy na małym ogniu ok. 10 minut.

Krok 3

Mięso podajemy z plackami przygotowanymi wg. zaleceń na opakowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drobiowy strogonow z plackami ziemniaczanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drobiowy strogonow z plackami ziemniaczanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drobiowy strogonow z plackami ziemniaczanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drobiowy strogonow z plackami ziemniaczanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drobiowy strogonow z plackami ziemniaczanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drobiowy strogonow z plackami ziemniaczanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drobiowy strogonow z plackami ziemniaczanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Drobiowy strogonow z plackami ziemniaczanymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej