Drobiowy strogonow z plackami ziemniaczanymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Drobiowy strogonow z plackami ziemniaczanymi

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

100 mililitrów

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety kroimy w cienkie plastry i stopniowo obsmażamy na oleju. Przekładamy je do garnka i dodajemy drobno posiekaną cebulę i pokrojoną w cienkie paseczki paprykę. Dodajemy pół szklanki wody i dusimy pod przykryciem 15 minut.

Krok 2

Następnie rozrabiamy fix do Strogonoffa wg. zaleceń na opakowaniu i dodajemy do mięsa. Wlewamy tez kremówkę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i gotujemy na małym ogniu ok. 10 minut.

Krok 3

Mięso podajemy z plackami przygotowanymi wg. zaleceń na opakowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drobiowy strogonow z plackami ziemniaczanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drobiowy strogonow z plackami ziemniaczanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drobiowy strogonow z plackami ziemniaczanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drobiowy strogonow z plackami ziemniaczanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drobiowy strogonow z plackami ziemniaczanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drobiowy strogonow z plackami ziemniaczanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drobiowy strogonow z plackami ziemniaczanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Drobiowy strogonow z plackami ziemniaczanymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej