Drobiowy strogonow z plackami ziemniaczanymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Drobiowy strogonow z plackami ziemniaczanymi

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

100 mililitrów

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety kroimy w cienkie plastry i stopniowo obsmażamy na oleju. Przekładamy je do garnka i dodajemy drobno posiekaną cebulę i pokrojoną w cienkie paseczki paprykę. Dodajemy pół szklanki wody i dusimy pod przykryciem 15 minut.

Krok 2

Następnie rozrabiamy fix do Strogonoffa wg. zaleceń na opakowaniu i dodajemy do mięsa. Wlewamy tez kremówkę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i gotujemy na małym ogniu ok. 10 minut.

Krok 3

Mięso podajemy z plackami przygotowanymi wg. zaleceń na opakowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drobiowy strogonow z plackami ziemniaczanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drobiowy strogonow z plackami ziemniaczanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drobiowy strogonow z plackami ziemniaczanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drobiowy strogonow z plackami ziemniaczanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drobiowy strogonow z plackami ziemniaczanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drobiowy strogonow z plackami ziemniaczanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drobiowy strogonow z plackami ziemniaczanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Drobiowy strogonow z plackami ziemniaczanymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej