Drobiowy strogonow z plackami ziemniaczanymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Drobiowy strogonow z plackami ziemniaczanymi

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

100 mililitrów

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety kroimy w cienkie plastry i stopniowo obsmażamy na oleju. Przekładamy je do garnka i dodajemy drobno posiekaną cebulę i pokrojoną w cienkie paseczki paprykę. Dodajemy pół szklanki wody i dusimy pod przykryciem 15 minut.

Krok 2

Następnie rozrabiamy fix do Strogonoffa wg. zaleceń na opakowaniu i dodajemy do mięsa. Wlewamy tez kremówkę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i gotujemy na małym ogniu ok. 10 minut.

Krok 3

Mięso podajemy z plackami przygotowanymi wg. zaleceń na opakowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drobiowy strogonow z plackami ziemniaczanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drobiowy strogonow z plackami ziemniaczanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drobiowy strogonow z plackami ziemniaczanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drobiowy strogonow z plackami ziemniaczanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drobiowy strogonow z plackami ziemniaczanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drobiowy strogonow z plackami ziemniaczanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drobiowy strogonow z plackami ziemniaczanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Drobiowy strogonow z plackami ziemniaczanymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej