Bezglutenowa kanapka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bezglutenowa kanapka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

145 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

62 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

142 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

4 sztuki

2 sztuki

50 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórka oraz rzodkiewki zetrzyj na grubej tarce.

Bezglutenowa kanapka - Krok 1

Krok 2

Ugotowane na twardo jajka rozgnieć w miseczce widelcem. Dodaj sos czosnkowy, rzodkiewkę oraz odciśniętego ogórka. Wymieszaj.

Bezglutenowa kanapka - Krok 2

Krok 3

Gotową pastę jajeczną nałóż na dwie kromki pieczywa i przykryj pozostałymi dwoma. Kanapki ściśnij lekko dłonią i pokrój na trójkąty.

Bezglutenowa kanapka - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Opiecz krótko kromki pieczywa przed przygotowaniem a kanapka będzie chrupiąca.

4

Opinie o przepisie

  • Dorota Honorata Filimowska

    Dorota Honorata Filimowska , 13.07.2016

    PYCHA

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Dobrolinska

    Alicja Dobrolinska , 13.07.2016

    Super pomysł:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 13.07.2016

    Świetny pomysł :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Bartuzi

    Jolanta Bartuzi , 13.07.2016

    Szczypiorek albo koperek zdałby się

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bezglutenowa kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bezglutenowa kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bezglutenowa kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bezglutenowa kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bezglutenowa kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bezglutenowa kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bezglutenowa kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bezglutenowa kanapka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bezglutenowa kanapkaBezglutenowa kanapka

Pełnoziarniste ciemne pieczywo, delikatny chleb pszenny czy pyszne bułki razowe – kanapki to podstawa do przygotowania wybornych przekąsek nie tylko na śniadanie czy kolację. Jeśli stosujesz dietę bezglutenową, wypróbuj nasz przepis na kanapkę z delikatną pastą jajeczną. Wybierz kromki dowolnego bezglutenowego pieczywa i posmaruj przygotowaną wcześniej pastą. Na początek zetrzyj zielonego ogórka, który dobrze skomponuje się z dodatkiem rzodkiewki, a ugotowane wcześniej jajka rozgnieć widelcem i połącz z warzywami. Dla uzyskania bardziej wyrazistego smaku dołącz do całości także sos czosnkowy, dzięki któremu pasta uzyska odpowiednią kremową konsystencję. Tak przygotowana łatwo rozsmaruje się na przekrojonym pieczywie. Chcesz, żeby kanapki były chrupiące? Oprósz je przyprawami, a następnie piecz w piekarniku przez kilka minut. Bezglutenową kanapkę podaj podzieloną na trójkąty, z dodatkiem ulubionej sałatki. Prosto, szybko i smacznie – zainspiruj się tym przepisem i przygotuj smaczną przekąskę.