
Składniki
3 łyżki
4 sztuki
2 sztuki
50 gramów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórka oraz rzodkiewki zetrzyj na grubej tarce.
Krok 2
Ugotowane na twardo jajka rozgnieć w miseczce widelcem. Dodaj sos czosnkowy, rzodkiewkę oraz odciśniętego ogórka. Wymieszaj.
Krok 3
Gotową pastę jajeczną nałóż na dwie kromki pieczywa i przykryj pozostałymi dwoma. Kanapki ściśnij lekko dłonią i pokrój na trójkąty.
Dobra rada:
Opiecz krótko kromki pieczywa przed przygotowaniem a kanapka będzie chrupiąca.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Sos Hellmann's Czosnkowy z jogurtem
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Bezglutenowa kanapka
Pełnoziarniste ciemne pieczywo, delikatny chleb pszenny czy pyszne bułki razowe – kanapki to podstawa do przygotowania wybornych przekąsek nie tylko na śniadanie czy kolację. Jeśli stosujesz dietę bezglutenową, wypróbuj nasz przepis na kanapkę z delikatną pastą jajeczną. Wybierz kromki dowolnego bezglutenowego pieczywa i posmaruj przygotowaną wcześniej pastą. Na początek zetrzyj zielonego ogórka, który dobrze skomponuje się z dodatkiem rzodkiewki, a ugotowane wcześniej jajka rozgnieć widelcem i połącz z warzywami. Dla uzyskania bardziej wyrazistego smaku dołącz do całości także sos czosnkowy, dzięki któremu pasta uzyska odpowiednią kremową konsystencję. Tak przygotowana łatwo rozsmaruje się na przekrojonym pieczywie. Chcesz, żeby kanapki były chrupiące? Oprósz je przyprawami, a następnie piecz w piekarniku przez kilka minut. Bezglutenową kanapkę podaj podzieloną na trójkąty, z dodatkiem ulubionej sałatki. Prosto, szybko i smacznie – zainspiruj się tym przepisem i przygotuj smaczną przekąskę.