Bezglutenowa kanapka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bezglutenowa kanapka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

130 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

104 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

4 sztuki

2 sztuki

50 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórka oraz rzodkiewki zetrzyj na grubej tarce.

Bezglutenowa kanapka - Krok 1

Krok 2

Ugotowane na twardo jajka rozgnieć w miseczce widelcem. Dodaj sos czosnkowy, rzodkiewkę oraz odciśniętego ogórka. Wymieszaj.

Bezglutenowa kanapka - Krok 2

Krok 3

Gotową pastę jajeczną nałóż na dwie kromki pieczywa i przykryj pozostałymi dwoma. Kanapki ściśnij lekko dłonią i pokrój na trójkąty.

Bezglutenowa kanapka - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Opiecz krótko kromki pieczywa przed przygotowaniem a kanapka będzie chrupiąca.

4

Opinie o przepisie

  • Dorota Honorata Filimowska

    Dorota Honorata Filimowska , 13.07.2016

    PYCHA

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Dobrolinska

    Alicja Dobrolinska , 13.07.2016

    Super pomysł:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 13.07.2016

    Świetny pomysł :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Bartuzi

    Jolanta Bartuzi , 13.07.2016

    Szczypiorek albo koperek zdałby się

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bezglutenowa kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bezglutenowa kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bezglutenowa kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bezglutenowa kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bezglutenowa kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bezglutenowa kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bezglutenowa kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bezglutenowa kanapka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bezglutenowa kanapkaBezglutenowa kanapka

Pełnoziarniste ciemne pieczywo, delikatny chleb pszenny czy pyszne bułki razowe – kanapki to podstawa do przygotowania wybornych przekąsek nie tylko na śniadanie czy kolację. Jeśli stosujesz dietę bezglutenową, wypróbuj nasz przepis na kanapkę z delikatną pastą jajeczną. Wybierz kromki dowolnego bezglutenowego pieczywa i posmaruj przygotowaną wcześniej pastą. Na początek zetrzyj zielonego ogórka, który dobrze skomponuje się z dodatkiem rzodkiewki, a ugotowane wcześniej jajka rozgnieć widelcem i połącz z warzywami. Dla uzyskania bardziej wyrazistego smaku dołącz do całości także sos czosnkowy, dzięki któremu pasta uzyska odpowiednią kremową konsystencję. Tak przygotowana łatwo rozsmaruje się na przekrojonym pieczywie. Chcesz, żeby kanapki były chrupiące? Oprósz je przyprawami, a następnie piecz w piekarniku przez kilka minut. Bezglutenową kanapkę podaj podzieloną na trójkąty, z dodatkiem ulubionej sałatki. Prosto, szybko i smacznie – zainspiruj się tym przepisem i przygotuj smaczną przekąskę.