Pasztet z tuńczyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasztet z tuńczyka

w stylu śródziemnomorskim

Autor: Robert Makłowicz

ratingratingratingratingrating

5

79 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
70 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

65 osób wydrukowało

Pobierz pdf

94 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

100 gramów

4 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło wyjmij z lodówki i trzymaj kilka godzin w temperaturze pokojowej. Tuńczyka wyjmij z puszki i dokładnie odsącz z zalewy, odsącz również filety z sardeli.

Pasztet z tuńczyka - Krok 1

Krok 2

Zmiksuj dokładnie masło z tuńczykiem i sardelami. Dodaj wyciśnięty sok z cytryny oraz chili, dopraw do smaku pieprzem i solą. Dokładnie wymieszaj.

Pasztet z tuńczyka - Krok 2

Krok 3

Formuj pasztet w kulki (rób to łyżką do nakładania lodów) i schłodź w lodówce. Podawaj z grzankami z chleba.

Pasztet z tuńczyka - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasztet z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasztet z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasztet z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasztet z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasztet z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasztet z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasztet z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasztet z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej