Pasztet z tuńczyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasztet z tuńczyka

w stylu śródziemnomorskim

Autor: Robert Makłowicz

ratingratingratingratingrating

5

68 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
70 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

86 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

100 gramów

4 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło wyjmij z lodówki i trzymaj kilka godzin w temperaturze pokojowej. Tuńczyka wyjmij z puszki i dokładnie odsącz z zalewy, odsącz również filety z sardeli.

Pasztet z tuńczyka - Krok 1

Krok 2

Zmiksuj dokładnie masło z tuńczykiem i sardelami. Dodaj wyciśnięty sok z cytryny oraz chili, dopraw do smaku pieprzem i solą. Dokładnie wymieszaj.

Pasztet z tuńczyka - Krok 2

Krok 3

Formuj pasztet w kulki (rób to łyżką do nakładania lodów) i schłodź w lodówce. Podawaj z grzankami z chleba.

Pasztet z tuńczyka - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasztet z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasztet z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasztet z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasztet z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasztet z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasztet z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasztet z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej