Tosty z pastą grzybową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tosty z pastą grzybową

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

null

2 sztuki

5 łyżek

8 sztuk

170 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj grzyby i czosnek.

Krok 2

Na 2 łyżkach oliwy podsmaż posiekane grzyby i czosnek do miękkości grzybów i odparowania wody.

Krok 3

Zdejmij z ognia i wystudź.

Krok 4

Zmiksuj z serem i pozostałą oliwą, dopraw i schłodź. Rozsmaruj na upieczonych kromkach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tosty z pastą grzybową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tosty z pastą grzybową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tosty z pastą grzybową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tosty z pastą grzybową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tosty z pastą grzybową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tosty z pastą grzybową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tosty z pastą grzybową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tosty z pastą grzybową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej