
Składniki
300 gramów
null
2 sztuki
5 łyżek
8 sztuk
170 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj grzyby i czosnek.
Krok 2
Na 2 łyżkach oliwy podsmaż posiekane grzyby i czosnek do miękkości grzybów i odparowania wody.
Krok 3
Zdejmij z ognia i wystudź.
Krok 4
Zmiksuj z serem i pozostałą oliwą, dopraw i schłodź. Rozsmaruj na upieczonych kromkach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej