Tosty z pastą grzybową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tosty z pastą grzybową

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

null

2 sztuki

5 łyżek

8 sztuk

170 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj grzyby i czosnek.

Krok 2

Na 2 łyżkach oliwy podsmaż posiekane grzyby i czosnek do miękkości grzybów i odparowania wody.

Krok 3

Zdejmij z ognia i wystudź.

Krok 4

Zmiksuj z serem i pozostałą oliwą, dopraw i schłodź. Rozsmaruj na upieczonych kromkach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tosty z pastą grzybową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tosty z pastą grzybową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tosty z pastą grzybową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tosty z pastą grzybową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tosty z pastą grzybową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tosty z pastą grzybową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tosty z pastą grzybową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tosty z pastą grzybową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Tort czekoladowy
czas przygotowania
300 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej