
Składniki
300 gramów
null
2 sztuki
5 łyżek
8 sztuk
170 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj grzyby i czosnek.
Krok 2
Na 2 łyżkach oliwy podsmaż posiekane grzyby i czosnek do miękkości grzybów i odparowania wody.
Krok 3
Zdejmij z ognia i wystudź.
Krok 4
Zmiksuj z serem i pozostałą oliwą, dopraw i schłodź. Rozsmaruj na upieczonych kromkach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej