
Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
3 łyżki
1 łyżka
1 łyżeczka
400 gramów
50
50
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wątróbkę oczyść i dokładnie umyj.
Krok 2
Cebulę obierz, pokrój w piórka.
Krok 3
Obierz jabłko i pokrój w ósemki. Zasyp cukrem.
Krok 4
Rozgrzej masło na patelni i zeszklij na nim cebulę, dodaj wątróbkę i jabłko. Oprósz majerankiem. Smaż razem kilka minut i podlej winem. Duś jeszcze pod przykryciem około 4 minut.
Krok 5
Ostudź i zmiel wszystkie składniki, dodaj natkę pietruszki i śmietanę.
Krok 6
Dopraw całość Delikatem Knorr i pieprzem. Wstaw do lodówki żeby dobrze się schłodziło. Podawaj jako dodatek do pieczywa.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej