Pasta z wątróbki drobiowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z wątróbki drobiowej

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

400 gramów

50

50

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wątróbkę oczyść i dokładnie umyj.

Krok 2

Cebulę obierz, pokrój w piórka.

Krok 3

Obierz jabłko i pokrój w ósemki. Zasyp cukrem.

Krok 4

Rozgrzej masło na patelni i zeszklij na nim cebulę, dodaj wątróbkę i jabłko. Oprósz majerankiem. Smaż razem kilka minut i podlej winem. Duś jeszcze pod przykryciem około 4 minut.

Krok 5

Ostudź i zmiel wszystkie składniki, dodaj natkę pietruszki i śmietanę.

Krok 6

Dopraw całość Delikatem Knorr i pieprzem. Wstaw do lodówki żeby dobrze się schłodziło. Podawaj jako dodatek do pieczywa.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z wątróbki drobiowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z wątróbki drobiowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z wątróbki drobiowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z wątróbki drobiowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z wątróbki drobiowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z wątróbki drobiowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z wątróbki drobiowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z wątróbki drobiowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej