
Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
3 łyżki
1 łyżka
1 łyżeczka
400 gramów
50
50
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wątróbkę oczyść i dokładnie umyj.
Krok 2
Cebulę obierz, pokrój w piórka.
Krok 3
Obierz jabłko i pokrój w ósemki. Zasyp cukrem.
Krok 4
Rozgrzej masło na patelni i zeszklij na nim cebulę, dodaj wątróbkę i jabłko. Oprósz majerankiem. Smaż razem kilka minut i podlej winem. Duś jeszcze pod przykryciem około 4 minut.
Krok 5
Ostudź i zmiel wszystkie składniki, dodaj natkę pietruszki i śmietanę.
Krok 6
Dopraw całość Delikatem Knorr i pieprzem. Wstaw do lodówki żeby dobrze się schłodziło. Podawaj jako dodatek do pieczywa.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej