
Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
3 łyżki
1 łyżka
1 łyżeczka
400 gramów
50
50
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wątróbkę oczyść i dokładnie umyj.
Krok 2
Cebulę obierz, pokrój w piórka.
Krok 3
Obierz jabłko i pokrój w ósemki. Zasyp cukrem.
Krok 4
Rozgrzej masło na patelni i zeszklij na nim cebulę, dodaj wątróbkę i jabłko. Oprósz majerankiem. Smaż razem kilka minut i podlej winem. Duś jeszcze pod przykryciem około 4 minut.
Krok 5
Ostudź i zmiel wszystkie składniki, dodaj natkę pietruszki i śmietanę.
Krok 6
Dopraw całość Delikatem Knorr i pieprzem. Wstaw do lodówki żeby dobrze się schłodziło. Podawaj jako dodatek do pieczywa.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej