
Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
3 łyżki
1 łyżka
1 łyżeczka
400 gramów
50
50
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wątróbkę oczyść i dokładnie umyj.
Krok 2
Cebulę obierz, pokrój w piórka.
Krok 3
Obierz jabłko i pokrój w ósemki. Zasyp cukrem.
Krok 4
Rozgrzej masło na patelni i zeszklij na nim cebulę, dodaj wątróbkę i jabłko. Oprósz majerankiem. Smaż razem kilka minut i podlej winem. Duś jeszcze pod przykryciem około 4 minut.
Krok 5
Ostudź i zmiel wszystkie składniki, dodaj natkę pietruszki i śmietanę.
Krok 6
Dopraw całość Delikatem Knorr i pieprzem. Wstaw do lodówki żeby dobrze się schłodziło. Podawaj jako dodatek do pieczywa.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































