Pulpety z serem feta w sosie grzybowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpety z serem feta w sosie grzybowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
61 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

54 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

200 gramów

100 gramów

1 łyżeczka

200 mililitrów

500 gramów

80 mililitrów

null

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone dopraw Delikatem Knorr i wyrób. Ser pokrój w niedużą kostkę. Z przygotowanego mięsa uformuj pulpety, wkładając w każdy z nich kawałek sera.

Pulpety z serem feta w sosie grzybowym  - Krok 1

Krok 2

Pulpety oprósz mąką i obsmaż na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj pokrojone w plastry cebulę i pieczarki. Smaż wszystko razem, mieszając co jakiś czas.

Pulpety z serem feta w sosie grzybowym  - Krok 2

Krok 3

Pulpety zalej śmietaną rozmieszaną ze szklanką wody. Całość gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem przez około 5 minut. Na koniec sos dopraw kostką rosołową drobiową Knorr.

Pulpety z serem feta w sosie grzybowym  - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Żaklina

    Żaklina , 05.08.2024

    Dziś będę robić, wydaje się proste i smakowite :D

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety z serem feta w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety z serem feta w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety z serem feta w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety z serem feta w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety z serem feta w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety z serem feta w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety z serem feta w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpety z serem feta w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pulpety z serem feta w sosie grzybowym Pulpety z serem feta w sosie grzybowym

Mięso mielone dopraw Delikatem Knorr i wyrób. Ser pokrój w niedużą kostkę. Z przygotowanego mięsa uformuj pulpety, wkładając w każdy z nich kawałek sera.