Pulpety z serem feta w sosie grzybowym
łatwe
53 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
1 szklanka
200 gramów
100 gramów
1 łyżeczka
200 mililitrów
500 gramów
80 mililitrów
null
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone dopraw Delikatem Knorr i wyrób. Ser pokrój w niedużą kostkę. Z przygotowanego mięsa uformuj pulpety, wkładając w każdy z nich kawałek sera.

Krok 2
Pulpety oprósz mąką i obsmaż na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj pokrojone w plastry cebulę i pieczarki. Smaż wszystko razem, mieszając co jakiś czas.

Krok 3
Pulpety zalej śmietaną rozmieszaną ze szklanką wody. Całość gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem przez około 5 minut. Na koniec sos dopraw kostką rosołową drobiową Knorr.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej