Pulpety z serem feta w sosie grzybowym
łatwe
54 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
1 szklanka
200 gramów
100 gramów
1 łyżeczka
200 mililitrów
500 gramów
80 mililitrów
null
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone dopraw Delikatem Knorr i wyrób. Ser pokrój w niedużą kostkę. Z przygotowanego mięsa uformuj pulpety, wkładając w każdy z nich kawałek sera.

Krok 2
Pulpety oprósz mąką i obsmaż na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj pokrojone w plastry cebulę i pieczarki. Smaż wszystko razem, mieszając co jakiś czas.

Krok 3
Pulpety zalej śmietaną rozmieszaną ze szklanką wody. Całość gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem przez około 5 minut. Na koniec sos dopraw kostką rosołową drobiową Knorr.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































Pulpety z serem feta w sosie grzybowym

