Pulpety z serem feta w sosie grzybowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpety z serem feta w sosie grzybowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
61 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

54 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

200 gramów

100 gramów

1 łyżeczka

200 mililitrów

500 gramów

80 mililitrów

null

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone dopraw Delikatem Knorr i wyrób. Ser pokrój w niedużą kostkę. Z przygotowanego mięsa uformuj pulpety, wkładając w każdy z nich kawałek sera.

Pulpety z serem feta w sosie grzybowym  - Krok 1

Krok 2

Pulpety oprósz mąką i obsmaż na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj pokrojone w plastry cebulę i pieczarki. Smaż wszystko razem, mieszając co jakiś czas.

Pulpety z serem feta w sosie grzybowym  - Krok 2

Krok 3

Pulpety zalej śmietaną rozmieszaną ze szklanką wody. Całość gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem przez około 5 minut. Na koniec sos dopraw kostką rosołową drobiową Knorr.

Pulpety z serem feta w sosie grzybowym  - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Żaklina

    Żaklina , 05.08.2024

    Dziś będę robić, wydaje się proste i smakowite :D

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety z serem feta w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety z serem feta w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety z serem feta w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety z serem feta w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety z serem feta w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety z serem feta w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety z serem feta w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpety z serem feta w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pulpety z serem feta w sosie grzybowym Pulpety z serem feta w sosie grzybowym

Mięso mielone dopraw Delikatem Knorr i wyrób. Ser pokrój w niedużą kostkę. Z przygotowanego mięsa uformuj pulpety, wkładając w każdy z nich kawałek sera.