
Składniki
1 sztuka
1 szklanka
200 gramów
100 gramów
1 łyżeczka
200 mililitrów
500 gramów
80 mililitrów
null
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone dopraw Delikatem Knorr i wyrób. Ser pokrój w niedużą kostkę. Z przygotowanego mięsa uformuj pulpety, wkładając w każdy z nich kawałek sera.

Krok 2
Pulpety oprósz mąką i obsmaż na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj pokrojone w plastry cebulę i pieczarki. Smaż wszystko razem, mieszając co jakiś czas.

Krok 3
Pulpety zalej śmietaną rozmieszaną ze szklanką wody. Całość gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem przez około 5 minut. Na koniec sos dopraw kostką rosołową drobiową Knorr.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej