Pulpety z serem feta w sosie grzybowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpety z serem feta w sosie grzybowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

61 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

53 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

200 gramów

100 gramów

1 łyżeczka

200 mililitrów

500 gramów

80 mililitrów

null

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone dopraw Delikatem Knorr i wyrób. Ser pokrój w niedużą kostkę. Z przygotowanego mięsa uformuj pulpety, wkładając w każdy z nich kawałek sera.

Pulpety z serem feta w sosie grzybowym  - Krok 1

Krok 2

Pulpety oprósz mąką i obsmaż na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj pokrojone w plastry cebulę i pieczarki. Smaż wszystko razem, mieszając co jakiś czas.

Pulpety z serem feta w sosie grzybowym  - Krok 2

Krok 3

Pulpety zalej śmietaną rozmieszaną ze szklanką wody. Całość gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem przez około 5 minut. Na koniec sos dopraw kostką rosołową drobiową Knorr.

Pulpety z serem feta w sosie grzybowym  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety z serem feta w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety z serem feta w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety z serem feta w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety z serem feta w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety z serem feta w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety z serem feta w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety z serem feta w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpety z serem feta w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pulpety z serem feta w sosie grzybowym Pulpety z serem feta w sosie grzybowym

Mięso mielone dopraw Delikatem Knorr i wyrób. Ser pokrój w niedużą kostkę. Z przygotowanego mięsa uformuj pulpety, wkładając w każdy z nich kawałek sera.