Pulpeciki z indyka w sosie z ziołami - przepis | Przepisy.pl pixel

Pulpeciki z ziołami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 dekagramów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj ząbki czosnku, połącz je z ziołami i jajkiem, po czym dodaj do mięsa. Przypraw do smaku pieprzem i odrobiną soli.

Krok 2

Bułkę namocz, a kiedy zmięknie odciśnij i dodaj do mięsa.

Krok 3

Ugotuj pulpety na parze.

Krok 4

Paprykę pokrój drobno. W rondlu rozgrzej olej, wrzuć paprykę, a następnie przykryj i duś na małym ogniu.

Krok 5

Fix Naturalnie smaczne Chłopski Garnek Knorr wymieszaj z 250 mililitrami wody i wlej do papryki. Doprowadź do wrzenia.

Krok 6

Włóż ugotowane pulpeciki, podgrzej je i dodaj kapary. Gotowe danie podawaj z ryżem ugotowanym na sypko.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpeciki z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpeciki z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpeciki z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpeciki z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpeciki z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpeciki z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpeciki z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpeciki z ziołami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej