
Składniki
60 dekagramów
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 szklanki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj ząbki czosnku, połącz je z ziołami i jajkiem, po czym dodaj do mięsa. Przypraw do smaku pieprzem i odrobiną soli.
Krok 2
Bułkę namocz, a kiedy zmięknie odciśnij i dodaj do mięsa.
Krok 3
Ugotuj pulpety na parze.
Krok 4
Paprykę pokrój drobno. W rondlu rozgrzej olej, wrzuć paprykę, a następnie przykryj i duś na małym ogniu.
Krok 5
Fix Naturalnie smaczne Chłopski Garnek Knorr wymieszaj z 250 mililitrami wody i wlej do papryki. Doprowadź do wrzenia.
Krok 6
Włóż ugotowane pulpeciki, podgrzej je i dodaj kapary. Gotowe danie podawaj z ryżem ugotowanym na sypko.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Naturalnie smaczne Chłopski Garnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej