
Składniki
60 dekagramów
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 szklanki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj ząbki czosnku, połącz je z ziołami i jajkiem, po czym dodaj do mięsa. Przypraw do smaku pieprzem i odrobiną soli.
Krok 2
Bułkę namocz, a kiedy zmięknie odciśnij i dodaj do mięsa.
Krok 3
Ugotuj pulpety na parze.
Krok 4
Paprykę pokrój drobno. W rondlu rozgrzej olej, wrzuć paprykę, a następnie przykryj i duś na małym ogniu.
Krok 5
Fix Naturalnie smaczne Chłopski Garnek Knorr wymieszaj z 250 mililitrami wody i wlej do papryki. Doprowadź do wrzenia.
Krok 6
Włóż ugotowane pulpeciki, podgrzej je i dodaj kapary. Gotowe danie podawaj z ryżem ugotowanym na sypko.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Naturalnie smaczne Chłopski Garnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej