Pulpeciki z indyka w sosie z ziołami - przepis | Przepisy.pl

Pulpeciki z ziołami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

60 dekagramów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj ząbki czosnku, połącz je z ziołami i jajkiem, po czym dodaj do mięsa. Przypraw do smaku pieprzem i odrobiną soli.

Krok 2

Bułkę namocz, a kiedy zmięknie odciśnij i dodaj do mięsa.

Krok 3

Ugotuj pulpety na parze.

Krok 4

Paprykę pokrój drobno. W rondlu rozgrzej olej, wrzuć paprykę, a następnie przykryj i duś na małym ogniu.

Krok 5

Fix Naturalnie smaczne Chłopski Garnek Knorr wymieszaj z 250 mililitrami wody i wlej do papryki. Doprowadź do wrzenia.

Krok 6

Włóż ugotowane pulpeciki, podgrzej je i dodaj kapary. Gotowe danie podawaj z ryżem ugotowanym na sypko.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpeciki z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpeciki z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpeciki z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpeciki z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpeciki z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpeciki z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpeciki z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej