Wegetariańskie kotlety, pulpeciki i placki
Czasy, w których dieta wegetariańska uznawana była za fanaberię, już dawno minęły. I bardzo dobrze! Bogactwo roślinnych przepisów jest na tyle imponujące, że nawet mięsożercy od czasu do czasu chętnie robią sobie przerwę od swoich ukochanych kotletów, mięsnych burgerów, karkówek, pieczeni i pasztetów. Dziś na kulinarny warsztat bierzemy placuszki wegetariańskie, które z powodzeniem mogą wystąpić w charakterze dania głównego. Warto wiedzieć, że nie musisz ograniczać się wyłącznie do ziemniaczanych placków wegetariańskich! Z kalafiora, groszku i cukinii też przyrządzisz wyśmienite wegetariańskie pulpety i placki. Boisz się, że będzie brakować im treści? Warzywne składniki w pulpetach wegetariańskich połącz z kaszą. Idealnie nadaje się drobna kasza jaglana. Nie zapominaj o tym, by do klopsów wegetariańskich dodawać aromatyczne zioła i przyprawy, np. koperek, kolendrę oraz natkę pietruszki. Będzie pysznie! Przygotowując wegetariańskie pulpety i placuszki, zwracaj uwagę na dodatki. Placki wegetariańskie świetnie smakują z sosem grzybowym. Z kolei do klopsów wegetariańskich przygotuj swój ulubiony sos pomidorowy.
Pulpety warzywne w sosie pomidorowym
Klopsiki z kaszy jaglanej i warzyw w sosie pomidorowym. Zobacz, jak krok po kroku przygotować ten pyszny obiad.Zobacz przepis!
Kotlety z groszku
Delikatne w smaku kotlety z zielonego groszku podane z aromatycznym sosem miętowym. Ten przepis Ci się spodoba!Zobacz przepis!
Placuszki z cukinii z sosem jogurtowym
Szukasz inspiracji na szybki i smaczny obiad? To danie przygotujesz w 30 minut. Przekonaj się.Zobacz przepis!
Kotlety z kalafiora i kaszy jaglanej
Masz ochotę na wykwintne danie. Przygotuj kotlety z kalafiora i kaszy jaglanej z dodatkiem curry i kolendry.Zobacz przepis!
Pulpety z kaszy w sosie grzybowym
Kasza i grzyby, ten duet jest pyszny. Skorzystaj i spróbuj już dziś.Zobacz przepis!