
Składniki
4 sztuki
0.5 szklanki
1 sztuka
0.5 szklanki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
6 sztuk
1 łyżka
1 sztuka
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę umyj, osusz ręcznikiem papierowym, pokrój na paski o grubości około 2 cm, długość zależy od wielkości ryby. Rybę ugotuj w osolonej wodzie 2-3 minuty. A następnie wystudź.
Krok 2
Limonkę otrzyj ze skóry wyciśnij z niej sok. Sok i skórkę połącz w misce z majonezem, sosem sambal oelek, natka kolendry, imbirem.
Krok 3
Rybę połącz z kiełkami fasoli mung, papryka, dodaj cześć sosu, całość dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Placki tortilli podgrzać na patelni lub w piekarniku.
Krok 5
Farsz zawijaj w ciepłe tortille podawaj z ostrym sosem oraz kwaśną śmietaną dla równowagi.

Dobra rada:
Do farszu możesz tez dodać podsmażone lub ugotowane grzyby shitake.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































