Rybne Taco z sosem spicy mayo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rybne Taco z sosem spicy mayo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.5 szklanki

1 sztuka

0.5 szklanki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

6 sztuk

1 łyżka

1 sztuka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 4

Farsz zawijaj w ciepłe tortille podawaj z ostrym sosem oraz kwaśną śmietaną dla równowagi.

Krok 4

Rybę połącz z kiełkami fasoli mung, papryka, dodaj cześć sosu, całość dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Placki tortilli podgrzać na patelni lub w piekarniku.

Krok 2

Limonkę otrzyj ze skóry wyciśnij z niej sok. Sok i skórkę połącz w misce z majonezem, sosem sambal oelek, natka kolendry, imbirem.

Krok 2

Rybę umyj, osusz ręcznikiem papierowym, pokrój na paski o grubości około 2 cm, długość zależy od wielkości ryby. Rybę ugotuj w osolonej wodzie 2-3 minuty. A następnie wystudź.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do farszu możesz tez dodać podsmażone lub ugotowane grzyby shitake. 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybne Taco z sosem spicy mayo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybne Taco z sosem spicy mayo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybne Taco z sosem spicy mayo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybne Taco z sosem spicy mayo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybne Taco z sosem spicy mayo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybne Taco z sosem spicy mayo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybne Taco z sosem spicy mayo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybne Taco z sosem spicy mayo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej