
Składniki
4 sztuki
0.5 szklanki
1 sztuka
0.5 szklanki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
6 sztuk
1 łyżka
1 sztuka
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę umyj, osusz ręcznikiem papierowym, pokrój na paski o grubości około 2 cm, długość zależy od wielkości ryby. Rybę ugotuj w osolonej wodzie 2-3 minuty. A następnie wystudź.
Krok 2
Limonkę otrzyj ze skóry wyciśnij z niej sok. Sok i skórkę połącz w misce z majonezem, sosem sambal oelek, natka kolendry, imbirem.
Krok 3
Rybę połącz z kiełkami fasoli mung, papryka, dodaj cześć sosu, całość dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Placki tortilli podgrzać na patelni lub w piekarniku.
Krok 5
Farsz zawijaj w ciepłe tortille podawaj z ostrym sosem oraz kwaśną śmietaną dla równowagi.

Dobra rada:
Do farszu możesz tez dodać podsmażone lub ugotowane grzyby shitake.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej