Rybne tacos - przepis sprawdzony | Przepisy.pl pixel

Rybne Taco z sosem spicy mayo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.5 szklanki

1 sztuka

0.5 szklanki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

6 sztuk

1 łyżka

1 sztuka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę umyj, osusz ręcznikiem papierowym, pokrój na paski o grubości około 2 cm, długość zależy od wielkości ryby. Rybę ugotuj w osolonej wodzie 2-3 minuty. A następnie wystudź.

Krok 2

Limonkę otrzyj ze skóry wyciśnij z niej sok. Sok i skórkę połącz w misce z majonezem, sosem sambal oelek, natka kolendry, imbirem.

Krok 3

Rybę połącz z kiełkami fasoli mung, papryka, dodaj cześć sosu, całość dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Placki tortilli podgrzać na patelni lub w piekarniku.

Krok 5

Farsz zawijaj w ciepłe tortille podawaj z ostrym sosem oraz kwaśną śmietaną dla równowagi.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do farszu możesz tez dodać podsmażone lub ugotowane grzyby shitake. 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybne Taco z sosem spicy mayo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybne Taco z sosem spicy mayo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybne Taco z sosem spicy mayo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybne Taco z sosem spicy mayo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybne Taco z sosem spicy mayo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybne Taco z sosem spicy mayo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybne Taco z sosem spicy mayo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybne Taco z sosem spicy mayo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej