Rybne tacos - przepis sprawdzony | Przepisy.pl pixel

Rybne Taco z sosem spicy mayo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.5 szklanki

1 sztuka

0.5 szklanki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

6 sztuk

1 łyżka

1 sztuka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę umyj, osusz ręcznikiem papierowym, pokrój na paski o grubości około 2 cm, długość zależy od wielkości ryby. Rybę ugotuj w osolonej wodzie 2-3 minuty. A następnie wystudź.

Krok 2

Limonkę otrzyj ze skóry wyciśnij z niej sok. Sok i skórkę połącz w misce z majonezem, sosem sambal oelek, natka kolendry, imbirem.

Krok 3

Rybę połącz z kiełkami fasoli mung, papryka, dodaj cześć sosu, całość dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Placki tortilli podgrzać na patelni lub w piekarniku.

Krok 5

Farsz zawijaj w ciepłe tortille podawaj z ostrym sosem oraz kwaśną śmietaną dla równowagi.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do farszu możesz tez dodać podsmażone lub ugotowane grzyby shitake. 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybne Taco z sosem spicy mayo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybne Taco z sosem spicy mayo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybne Taco z sosem spicy mayo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybne Taco z sosem spicy mayo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybne Taco z sosem spicy mayo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybne Taco z sosem spicy mayo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybne Taco z sosem spicy mayo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybne Taco z sosem spicy mayo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej