Rybne Taco z sosem spicy mayo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rybne Taco z sosem spicy mayo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.5 szklanki

1 sztuka

0.5 szklanki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

6 sztuk

1 łyżka

1 sztuka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę umyj, osusz ręcznikiem papierowym, pokrój na paski o grubości około 2 cm, długość zależy od wielkości ryby. Rybę ugotuj w osolonej wodzie 2-3 minuty. A następnie wystudź.

Krok 2

Limonkę otrzyj ze skóry wyciśnij z niej sok. Sok i skórkę połącz w misce z majonezem, sosem sambal oelek, natka kolendry, imbirem.

Krok 3

Rybę połącz z kiełkami fasoli mung, papryka, dodaj cześć sosu, całość dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Placki tortilli podgrzać na patelni lub w piekarniku.

Krok 5

Farsz zawijaj w ciepłe tortille podawaj z ostrym sosem oraz kwaśną śmietaną dla równowagi.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do farszu możesz tez dodać podsmażone lub ugotowane grzyby shitake. 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybne Taco z sosem spicy mayo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybne Taco z sosem spicy mayo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybne Taco z sosem spicy mayo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybne Taco z sosem spicy mayo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybne Taco z sosem spicy mayo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybne Taco z sosem spicy mayo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybne Taco z sosem spicy mayo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybne Taco z sosem spicy mayo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej