
Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
6 łyżek
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na początku rozgrzej piekarnik do 180°C z opcją grzałki góra-dół. Tortille pokrój na 8 trójkątów.

Krok 2
Placki tortilli ułóż na sobie i pokrój na 8 takich samych trójkątów. Trójkąty przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i oprósz przyprawą Fix Knorr oraz tartym serem.

Krok 3
Tak przygotowane chipsy z tortilli piecz w piekarniku przez ok. 5 min. Podawaj z sosem Hellmann's cheddar.


Dobra rada:
Wspaniałym dodatkiem do chipsów z tortilli z piekarnika będzie salsa z pomidorów, dip paprykowy lub guacamole – przepis na każdy z tych dodatków znajdziesz na naszej stronie.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Smaki Świata Tortilla Meksykańska
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Chipsy z tortilli
Hola! Czas na hiszpańską podróż smaków. Przygotowaliśmy dla Was pomysł na znakomitą przekąskę, czyli chipsy z tortilli. Porzućcie więc tradycyjne, sklepowe chipsy i razem z nami przyrządźcie coś naprawdę pysznego. Do przygotowania przepisu na chipsy z tortilli będziecie potrzebować kilku składników: tortilli, sera cheddar oraz Knorr Fix Tortilla Meksykańska.
Dla kogo?
Nie dość, że przepis na chipsy z tortilli z piekarnika jest bardzo szybki, to jeszcze wyjątkowo prosty. Przyrządzi go absolutnie każdy, nawet niedoświadczony, młody kucharz. Chipsy z tortilli przypadną do gustu smakoszom przekąsek, a zwłaszcza zwolennikom ich domowych zamienników. Nasza receptura pozwoli Wam przygotować porcję dla 4 osób, ale ostrzegamy... Chipsy z tortilli znikają z miski w trybie natychmiastowym! Wcale nas to jednak nie dziwi – są smaczne, chrupiące i domowe! Może zdecydujecie się od razu na przyrządzenie podwojonej porcji? Naszym zdaniem to dobry pomysł!
Na jaką okazję?
Na jaką okazję przygotować domowe chipsy z tortilli? Przepis zawsze doskonale sprawdza się podczas spotkania ze znajomymi, którzy z pewnością będą zachwyceni domowymi smakołykami. Nie musimy Wam chyba mówić, że słone przekąski to najlepsi towarzysze do oglądania meczu. Jeżeli więc zbliża się ważne sportowe wydarzenie, to warto zaopatrzyć się w potrzebne składniki i przyrządzić pyszne, domowe chipsy z tortilli z piekarnika. Przekąska może też być dodatkiem do różnych dań np. w stylu meksykańskim.
Czy wiesz, że?
Placki tortilli stwarzają w kuchni wiele możliwości. Z ich udziałem przygotujesz nie tylko smakowite przekąski, ale też pełnowartościowe posiłki obiadowe. Na naszej stronie znajdziesz mnóstwo propozycji dań z wykorzystaniem placków tortilli!
Dla urozmaicenia:
Chipsy z tortilli z piekarnika to szybka przekąska, która zajmie Wam zaledwie 15 minut! Naszym zdaniem naprawdę warto ją przygotować. Domowe chipsy z tortilli doskonale sprawdzą się z aromatycznymi dipami, my w szczególności polecamy Wam pastę z avocado, czyli guacamole lub salsę pomidorową. To popularny duet, który wywodzi się prosto z Hiszpanii. Nie musicie wyjeżdżać aż tak daleko, żeby poczuć smak lokalnych przysmaków.Jeżeli skosztujecie naszej receptury, to koniecznie dajcie nam o tym znać. Wasze komentarze są dla nas bardzo cenne. Smacznego!