Chipsy z tortilli z piekarnika – przepis z serem | Przepisy.pl pixel

Chipsy z tortilli

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
127 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

73 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

6 łyżek

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początku rozgrzej piekarnik do 180°C z opcją grzałki góra-dół. Tortille pokrój na 8 trójkątów.

Chipsy z tortilli - Krok 1

Krok 2

Placki tortilli ułóż na sobie i pokrój na 8 takich samych trójkątów. Trójkąty przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i oprósz przyprawą Fix Knorr oraz tartym serem.

Chipsy z tortilli - Krok 2

Krok 3

Tak przygotowane chipsy z tortilli piecz w piekarniku przez ok. 5 min. Podawaj z sosem Hellmann's cheddar.

Chipsy z tortilli - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Wspaniałym dodatkiem do chipsów z tortilli z piekarnika będzie salsa z pomidorów, dip paprykowy lub guacamole – przepis na każdy z tych dodatków znajdziesz na naszej stronie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chipsy z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chipsy z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chipsy z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chipsy z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chipsy z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chipsy z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chipsy z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chipsy z tortilli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chipsy z tortilliChipsy z tortilli

Hola! Czas na hiszpańską podróż smaków. Przygotowaliśmy dla Was pomysł na znakomitą przekąskę, czyli chipsy z tortilli. Porzućcie więc tradycyjne, sklepowe chipsy i razem z nami przyrządźcie coś naprawdę pysznego. Do przygotowania przepisu na chipsy z tortilli będziecie potrzebować kilku składników: tortilli, sera cheddar oraz Knorr Fix Tortilla Meksykańska.

Dla kogo?

Nie dość, że przepis na chipsy z tortilli z piekarnika jest bardzo szybki, to jeszcze wyjątkowo prosty. Przyrządzi go absolutnie każdy, nawet niedoświadczony, młody kucharz. Chipsy z tortilli przypadną do gustu smakoszom przekąsek, a zwłaszcza zwolennikom ich domowych zamienników. Nasza receptura pozwoli Wam przygotować porcję dla 4 osób, ale ostrzegamy... Chipsy z tortilli znikają z miski w trybie natychmiastowym! Wcale nas to jednak nie dziwi – są smaczne, chrupiące i domowe! Może zdecydujecie się od razu na przyrządzenie podwojonej porcji? Naszym zdaniem to dobry pomysł!

Na jaką okazję?

Na jaką okazję przygotować domowe chipsy z tortilli? Przepis zawsze doskonale sprawdza się podczas spotkania ze znajomymi, którzy z pewnością będą zachwyceni domowymi smakołykami. Nie musimy Wam chyba mówić, że słone przekąski to najlepsi towarzysze do oglądania meczu. Jeżeli więc zbliża się ważne sportowe wydarzenie, to warto zaopatrzyć się w potrzebne składniki i przyrządzić pyszne, domowe chipsy z tortilli z piekarnika. Przekąska może też być dodatkiem do różnych dań np. w stylu meksykańskim.

Czy wiesz, że?

Placki tortilli stwarzają w kuchni wiele możliwości. Z ich udziałem przygotujesz nie tylko smakowite przekąski, ale też pełnowartościowe posiłki obiadowe. Na naszej stronie znajdziesz mnóstwo propozycji dań z wykorzystaniem placków tortilli!

Dla urozmaicenia:

Chipsy z tortilli z piekarnika to szybka przekąska, która zajmie Wam zaledwie 15 minut! Naszym zdaniem naprawdę warto ją przygotować. Domowe chipsy z tortilli doskonale sprawdzą się z aromatycznymi dipami, my w szczególności polecamy Wam pastę z avocado, czyli guacamole lub salsę pomidorową. To popularny duet, który wywodzi się prosto z Hiszpanii. Nie musicie wyjeżdżać aż tak daleko, żeby poczuć smak lokalnych przysmaków.Jeżeli skosztujecie naszej receptury, to koniecznie dajcie nam o tym znać. Wasze komentarze są dla nas bardzo cenne. Smacznego!