Podstawowy przepis na placki tortilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Podstawowy przepis na placki tortilla

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

230 gramów

120 mililitrów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiej przez sito i rozetrzyj ze smalcem.

Krok 2

Dodaj sól, gorącą wodę i wyrób na jednolite gładkie ciasto.

Krok 3

Zagnieć, zawiń w folię aluminiową i odstaw na ok. 30-60minut do lodówki.

Krok 4

Ciasto podziel na porcje i każdą rozwałkuj na okrągły placek wielkości ok. 15-20 cm.

Krok 5

Placki smaż na rozgrzanej patelni przez kilka minut do czasu, gdy powstaną pęcherzyki powietrza.

Krok 6

Tortillę możesz nadziewać różnymi farszami albo jadać zamiast pieczywa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Podstawowy przepis na placki tortilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Podstawowy przepis na placki tortilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Podstawowy przepis na placki tortilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Podstawowy przepis na placki tortilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Podstawowy przepis na placki tortilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Podstawowy przepis na placki tortilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Podstawowy przepis na placki tortilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Podstawowy przepis na placki tortilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Omlet ze szpinakiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej