Ciasto Bounty przepis – Zobacz na przepisy.pl

Bounty

Autor: kissinge

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

23 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

5 sztuk

3 szklanki

2 łyżki

1 łyżeczka

null

1 litr

1 szklanka

20 dekagramów

25 dekagramów

1 opakowanie

null

20 dekagramów

12 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: Białka ubić na sztywno dodać cukier, żółtka i nadal ubijać. Na koniec dodać mąkę tortową, proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać. Wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut w temperaturze 170-180 °C. Ostudzony biszkopt można nasączyć wodą z aromatem waniliowym.

Krok 2

Masa kokosowa: Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie wsypać wiórki kokosowe i gotować do zgęstnienia masy (około 20 minut). Do gorącej masy dodać masło, i od czasu do czasu mieszać łyżką masę, aby masło się rozpuściło. Masę kokosową ostudzić i wyłożyć na biszkopt.

Krok 3

Polewa: Czekoladę połamać, dodać margarynę i całość podgrzewać na małym ogniu, aż składniki się połączą. Gotową polewą polać ciasto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bounty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bounty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bounty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bounty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bounty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bounty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bounty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej