
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
1 szklanka
1 łyżeczka
1 pęczek
1 sztuka
150 gramów
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj litr wody i wrzuć kostki rosołowe Knorr. Mieszaj, aż się rozpuszczą.

Krok 2
Jajko bardzo dobrze roztrzep i wlej do zupy. Mieszaj, aż powstaną małe strzępki.

Krok 3
Dolej sos sojowy i starty imbir. Dokładnie wymieszaj. Zupę podawaj z makaronem ryżowym, posypaną posiekanym szczypiorkiem.

Krok 4
Marchewkę pokrój w cienkie paski i wrzuć do zupy. Jak zmięknie dodaj groszek.

Krok 5
Makaron namocz w gorącej wodzie, jak zmięknie odcedź go.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa z jajkiem
Zupa z jajkiem – to szybka i prosta w przygotowaniu potrawa. Danie sprawdzi się zarówno na obiad, jak i ciepłą kolację, a także jako pozycja w menu podczas przyjęcia. Potrawa nabiera ostrości za sprawą startego imbiru. Najlepiej, kiedy jest świeży. Obierz go ze skórki (tylko tyle ile potrzebujesz). Resztę, której nie wykorzystasz najlepiej przechowuj w lodówce – zawiniętą w papierowy ręcznik i w woreczku. Warzywa gotuj w bulionie pod przykryciem. Dla uzyskania bardziej intensywnego smaku i aromatu wrzuć kawałek pokrojonego pora i selera oraz liść kapusty włoskiej. Zupa z jajkiem dobrze skomponuje się z makaronem ryżowym lub typu nudle. Jeśli wolisz, podaj ją z tradycyjnymi wstążkami. Dobrą inspiracją na dodatek do zupy są również grzanki (np. czosnkowe albo ziołowe) lub groszek ptysiowy. Do dekoracji wykorzystaj posiekany drobno szczypiorek, natkę pietruszki lub koperek. Zupę zaserwuj w głębokim talerzu lub bulionówce. Twórz własne kombinacje smakowe, inspirując się naszym przepisem. Smacznego!