
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 szklanka
1 sztuka
1 opakowanie
1 łyżeczka
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka z wodą dajemy bulionetkę -zagotowujemy . Ziemniaki kroimy w kosteczkę ,marchewkę ścieramy dodajemy do zupy . Gotujemy ok 15 min .
Krok 2
Następnie zupę gulaszową w proszku mieszamy z szklanką wody i wlewamy do garnka z warzywami . Zagotowujemy . Zaprawiamy śmietaną . .
Krok 3
Doprawiamy pieprzem Podajemy z kostkami mozzarelli i listkami lucerny
Przepisy w Waszym wykonaniu
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej