Gulaszowa z ziemniaki i mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulaszowa z ziemniaki i mozzarellą

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka z wodą dajemy bulionetkę -zagotowujemy . Ziemniaki kroimy w kosteczkę ,marchewkę ścieramy dodajemy do zupy . Gotujemy ok 15 min .

Krok 2

Następnie zupę gulaszową w proszku mieszamy z szklanką wody i wlewamy do garnka z warzywami . Zagotowujemy . Zaprawiamy śmietaną . .

Krok 3

Doprawiamy pieprzem Podajemy z kostkami mozzarelli i listkami lucerny

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulaszowa z ziemniaki i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulaszowa z ziemniaki i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulaszowa z ziemniaki i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulaszowa z ziemniaki i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulaszowa z ziemniaki i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulaszowa z ziemniaki i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulaszowa z ziemniaki i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulaszowa z ziemniaki i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej