Gulaszowa z ziemniaki i mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulaszowa z ziemniaki i mozzarellą

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka z wodą dajemy bulionetkę -zagotowujemy . Ziemniaki kroimy w kosteczkę ,marchewkę ścieramy dodajemy do zupy . Gotujemy ok 15 min .

Krok 2

Następnie zupę gulaszową w proszku mieszamy z szklanką wody i wlewamy do garnka z warzywami . Zagotowujemy . Zaprawiamy śmietaną . .

Krok 3

Doprawiamy pieprzem Podajemy z kostkami mozzarelli i listkami lucerny

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulaszowa z ziemniaki i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulaszowa z ziemniaki i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulaszowa z ziemniaki i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulaszowa z ziemniaki i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulaszowa z ziemniaki i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulaszowa z ziemniaki i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulaszowa z ziemniaki i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulaszowa z ziemniaki i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz pikantny
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej