Gulaszowa z ziemniaki i mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulaszowa z ziemniaki i mozzarellą

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka z wodą dajemy bulionetkę -zagotowujemy . Ziemniaki kroimy w kosteczkę ,marchewkę ścieramy dodajemy do zupy . Gotujemy ok 15 min .

Krok 2

Następnie zupę gulaszową w proszku mieszamy z szklanką wody i wlewamy do garnka z warzywami . Zagotowujemy . Zaprawiamy śmietaną . .

Krok 3

Doprawiamy pieprzem Podajemy z kostkami mozzarelli i listkami lucerny

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulaszowa z ziemniaki i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulaszowa z ziemniaki i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulaszowa z ziemniaki i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulaszowa z ziemniaki i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulaszowa z ziemniaki i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulaszowa z ziemniaki i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulaszowa z ziemniaki i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulaszowa z ziemniaki i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej