Gulasz z warzyw przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z warzyw

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

3 szklanki

4 sztuki

1 sztuka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj.

Krok 2

Natkę pietruszki posiekaj. Pomidory pokrój w kostkę.

Krok 3

Dynię pokrój na małe kawałki.

Krok 4

Cebulę uduś z czosnkiem na oleju.

Krok 5

Dodaj niewielką ilość wody i dodaj pozostałe składniki.

Krok 6

Gotuj 20 minut do miękkości.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z warzyw - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej