
Składniki
2 sztuki
3 sztuki
1 łyżka
2 sztuki
3 szklanki
4 sztuki
1 sztuka
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj.
Krok 2
Natkę pietruszki posiekaj. Pomidory pokrój w kostkę.
Krok 3
Dynię pokrój na małe kawałki.
Krok 4
Cebulę uduś z czosnkiem na oleju.
Krok 5
Dodaj niewielką ilość wody i dodaj pozostałe składniki.
Krok 6
Gotuj 20 minut do miękkości.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej