
Składniki
2 sztuki
3 sztuki
1 łyżka
2 sztuki
3 szklanki
4 sztuki
1 sztuka
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj.
Krok 2
Natkę pietruszki posiekaj. Pomidory pokrój w kostkę.
Krok 3
Dynię pokrój na małe kawałki.
Krok 4
Cebulę uduś z czosnkiem na oleju.
Krok 5
Dodaj niewielką ilość wody i dodaj pozostałe składniki.
Krok 6
Gotuj 20 minut do miękkości.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























