Gulasz z warzyw przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z warzyw

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

3 szklanki

4 sztuki

1 sztuka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj.

Krok 2

Natkę pietruszki posiekaj. Pomidory pokrój w kostkę.

Krok 3

Dynię pokrój na małe kawałki.

Krok 4

Cebulę uduś z czosnkiem na oleju.

Krok 5

Dodaj niewielką ilość wody i dodaj pozostałe składniki.

Krok 6

Gotuj 20 minut do miękkości.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z warzyw - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sezamkowa karkówka
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej