
Składniki
2 sztuki
3 sztuki
1 łyżka
2 sztuki
3 szklanki
4 sztuki
1 sztuka
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj.
Krok 2
Natkę pietruszki posiekaj. Pomidory pokrój w kostkę.
Krok 3
Dynię pokrój na małe kawałki.
Krok 4
Cebulę uduś z czosnkiem na oleju.
Krok 5
Dodaj niewielką ilość wody i dodaj pozostałe składniki.
Krok 6
Gotuj 20 minut do miękkości.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej