
Składniki
2 sztuki
3 sztuki
1 łyżka
2 sztuki
3 szklanki
4 sztuki
1 sztuka
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj.
Krok 2
Natkę pietruszki posiekaj. Pomidory pokrój w kostkę.
Krok 3
Dynię pokrój na małe kawałki.
Krok 4
Cebulę uduś z czosnkiem na oleju.
Krok 5
Dodaj niewielką ilość wody i dodaj pozostałe składniki.
Krok 6
Gotuj 20 minut do miękkości.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej