BLT bajgiel przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

BLT bajgiel

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

22

459 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

75 osób wydrukowało

Pobierz pdf

295 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 łyżki

8 plastrów

2 sztuki

1 sztuka

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bajgle przetnij na pół i umieść na 4 minuty w nagrzanym do 180*C piekarniku.

BLT bajgiel - Krok 1

Krok 2

Zapieczone bajgle posmaruj majonezem -sprawi on, że kanapka nabierze delikatnego kremowego smaku .

BLT bajgiel - Krok 2

Krok 3

Pomidory pokrój w plastry. Porwij liście sałaty.

BLT bajgiel - Krok 3

Krok 4

Boczek pokrój w mniejsze kawałki, wrzuć na gorącą patelnię i smaż aż tłuszcz się wytopi a kawałki boczku będą chrupiące.

BLT bajgiel - Krok 4

Krok 5

Na posmarowane kromki ułóż liście sałaty, połóż plastry pomidora, indyka i boczku. Kanapkę przykryj wierzchnią warstwą bułki. Przekrój na pół.

BLT bajgiel - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Ula Kędzia

    Ula Kędzia , 02.05.2018

    -witam! proszę o przepis na Bajgle, nie wiem gdzie można kupić ?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • BLT bajgiel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • BLT bajgiel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • BLT bajgiel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • BLT bajgiel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • BLT bajgiel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • BLT bajgiel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • BLT bajgiel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • BLT bajgiel - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej

przepisy.pl - BLT bajgielBLT bajgiel

Bajgle często podaje się na drugie śniadanie, z wieloma różnymi wytrawnymi dodatkami. Jednak jednym z najbardziej rozpowszechnionych rodzajów bajgli jest BLT, czyli kanapka z chrupiącym bekonem, pomidorem, sałatą i majonezem. Urozmaicisz ją także innymi dodatkami, na przykład mięsem z indyka, serem żółtym lub pesto – jednak to właśnie bekon jest jej podstawą. Wybierz jak najcieńsze plasterki, by po podsmażeniu na patelni stały się chrupiące. W piekarniku opiecz także same bajgle, bowiem podawane na ciepło są najsmaczniejsze. Jeśli przyrządzasz wersję śniadaniową, dodaj do nich jeszcze na przykład sadzone jajko. Sprawdzą się także jako danie obiadowe, podane razem z sałatką, ciepłą zupą krem albo domowymi frytkami. Warto pamiętać, że smak bajgli BLT da się podkreślić różnymi sosami. Na bazie majonezu zrób na przykład sos z suszonych pomidorów albo czosnkowy. Koniecznie wypróbuj nasz przepis i przygotuj klasyczne, nowojorskie bajgle – sprawdzą się na wiele różnych okazji. Życzymy smacznego.