Paluszki z kurczaka z sałatką z kukurydzy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paluszki z kurczaka z sałatką z kukurydzy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
420 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

147 osób wydrukowało

Pobierz pdf

327 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

10 łyżek

4 łyżki

50 gramów

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w długie, wąskie paluszki. Nie osuszając ich, obtocz w panierce z opakowania Fix Knorr.

Krok 2

Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem, ułóż na nim paluszki i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 15 minut w temp. 200 °C.

Krok 3

Zawartość węższej saszetki Knorr rozmieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's i jogurtem.

Krok 4

Łodygę selera obierz i pokrój na drobne kawałki, ser pokrój w kostkę, a kolendrę posiekaj. Całość wymieszaj, dodaj kukurydzę i skrop cytryną. Gotowe zrumienione paluszki podawaj z przygotowaną sałatką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paluszki z kurczaka z sałatką z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paluszki z kurczaka z sałatką z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paluszki z kurczaka z sałatką z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paluszki z kurczaka z sałatką z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paluszki z kurczaka z sałatką z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paluszki z kurczaka z sałatką z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paluszki z kurczaka z sałatką z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paluszki z kurczaka z sałatką z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej