Paluszki z kurczaka z sałatką z kukurydzy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

329 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

111 osób wydrukowało

Pobierz pdf

243 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżki

50 gramów

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w długie, wąskie paluszki. Nie osuszając ich, obtocz w panierce z opakowania Fix Knorr.

Krok 2

Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem, ułóż na nim paluszki i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 15 minut w temp. 200 °C.

Krok 3

Zawartość węższej saszetki Knorr rozmieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's i jogurtem.

Krok 4

Łodygę selera obierz i pokrój na drobne kawałki, ser pokrój w kostkę, a kolendrę posiekaj. Całość wymieszaj, dodaj kukurydzę i skrop cytryną. Gotowe zrumienione paluszki podawaj z przygotowaną sałatką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paluszki z kurczaka z sałatką z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paluszki z kurczaka z sałatką z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paluszki z kurczaka z sałatką z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paluszki z kurczaka z sałatką z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paluszki z kurczaka z sałatką z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paluszki z kurczaka z sałatką z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paluszki z kurczaka z sałatką z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej