Paluszki z kurczaka z sałatką z kukurydzy
łatwe
326 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
10 łyżek
4 łyżki
50 gramów
1 sztuka
1 pęczek
1 sztuka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w długie, wąskie paluszki. Nie osuszając ich, obtocz w panierce z opakowania Fix Knorr.
Krok 2
Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem, ułóż na nim paluszki i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 15 minut w temp. 200 °C.
Krok 3
Zawartość węższej saszetki Knorr rozmieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's i jogurtem.
Krok 4
Łodygę selera obierz i pokrój na drobne kawałki, ser pokrój w kostkę, a kolendrę posiekaj. Całość wymieszaj, dodaj kukurydzę i skrop cytryną. Gotowe zrumienione paluszki podawaj z przygotowaną sałatką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Nagetsy z sosem meksykańskim Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej