Paluszki z kurczaka z sałatką z kukurydzy
łatwe
328 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
10 łyżek
4 łyżki
50 gramów
1 sztuka
1 pęczek
1 sztuka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w długie, wąskie paluszki. Nie osuszając ich, obtocz w panierce z opakowania Fix Knorr.
Krok 2
Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem, ułóż na nim paluszki i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 15 minut w temp. 200 °C.
Krok 3
Zawartość węższej saszetki Knorr rozmieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's i jogurtem.
Krok 4
Łodygę selera obierz i pokrój na drobne kawałki, ser pokrój w kostkę, a kolendrę posiekaj. Całość wymieszaj, dodaj kukurydzę i skrop cytryną. Gotowe zrumienione paluszki podawaj z przygotowaną sałatką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Nagetsy z sosem meksykańskim Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej