Paluszki z kurczaka z sałatką z kukurydzy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paluszki z kurczaka z sałatką z kukurydzy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

411 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

141 osób wydrukowało

Pobierz pdf

322 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

10 łyżek

4 łyżki

50 gramów

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w długie, wąskie paluszki. Nie osuszając ich, obtocz w panierce z opakowania Fix Knorr.

Krok 2

Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem, ułóż na nim paluszki i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 15 minut w temp. 200 °C.

Krok 3

Zawartość węższej saszetki Knorr rozmieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's i jogurtem.

Krok 4

Łodygę selera obierz i pokrój na drobne kawałki, ser pokrój w kostkę, a kolendrę posiekaj. Całość wymieszaj, dodaj kukurydzę i skrop cytryną. Gotowe zrumienione paluszki podawaj z przygotowaną sałatką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paluszki z kurczaka z sałatką z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paluszki z kurczaka z sałatką z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paluszki z kurczaka z sałatką z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paluszki z kurczaka z sałatką z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paluszki z kurczaka z sałatką z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paluszki z kurczaka z sałatką z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paluszki z kurczaka z sałatką z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paluszki z kurczaka z sałatką z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej