Paluszki z kurczaka z sałatką z kukurydzy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paluszki z kurczaka z sałatką z kukurydzy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

415 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

144 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

322 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

10 łyżek

4 łyżki

50 gramów

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w długie, wąskie paluszki. Nie osuszając ich, obtocz w panierce z opakowania Fix Knorr.

Krok 2

Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem, ułóż na nim paluszki i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 15 minut w temp. 200 °C.

Krok 3

Zawartość węższej saszetki Knorr rozmieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's i jogurtem.

Krok 4

Łodygę selera obierz i pokrój na drobne kawałki, ser pokrój w kostkę, a kolendrę posiekaj. Całość wymieszaj, dodaj kukurydzę i skrop cytryną. Gotowe zrumienione paluszki podawaj z przygotowaną sałatką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paluszki z kurczaka z sałatką z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paluszki z kurczaka z sałatką z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paluszki z kurczaka z sałatką z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paluszki z kurczaka z sałatką z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paluszki z kurczaka z sałatką z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paluszki z kurczaka z sałatką z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paluszki z kurczaka z sałatką z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paluszki z kurczaka z sałatką z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej