Paluszki z kurczaka z sałatką z kukurydzy
łatwe
328 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
10 łyżek
4 łyżki
50 gramów
1 sztuka
1 pęczek
1 sztuka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w długie, wąskie paluszki. Nie osuszając ich, obtocz w panierce z opakowania Fix Knorr.
Krok 2
Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem, ułóż na nim paluszki i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 15 minut w temp. 200 °C.
Krok 3
Zawartość węższej saszetki Knorr rozmieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's i jogurtem.
Krok 4
Łodygę selera obierz i pokrój na drobne kawałki, ser pokrój w kostkę, a kolendrę posiekaj. Całość wymieszaj, dodaj kukurydzę i skrop cytryną. Gotowe zrumienione paluszki podawaj z przygotowaną sałatką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Nagetsy z sosem meksykańskim Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej