Paluszki z kurczaka z sałatką z kukurydzy
łatwe
265 osób zapisało
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
10 łyżek
4 łyżki
50 gramów
1 sztuka
1 pęczek
1 sztuka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w długie, wąskie paluszki. Nie osuszając ich, obtocz w panierce z opakowania Fix Knorr.
Krok 2
Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem, ułóż na nim paluszki i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 15 minut w temp. 200 °C.
Krok 3
Zawartość węższej saszetki Knorr rozmieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's i jogurtem.
Krok 4
Łodygę selera obierz i pokrój na drobne kawałki, ser pokrój w kostkę, a kolendrę posiekaj. Całość wymieszaj, dodaj kukurydzę i skrop cytryną. Gotowe zrumienione paluszki podawaj z przygotowaną sałatką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej