Potrawka z kurczaka z kukurydzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka z kurczaka z kukurydzą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

29

heart
436 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

406 osób wydrukowało

Pobierz pdf

654 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

200 mililitrów

100 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

4 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka, cebulę oraz paprykę pokrój w paski. Na rozgrzanej oliwie usmaż mięso, a następnie dodaj cebulę i paprykę.

Krok 2

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z wodą i śmietaną, a następnie wlej do mięsa. Zagotuj.

Krok 3

Kurczaka gotuj 5 minut. Potem dodaj kukurydzę oraz posiekaną natkę.

Krok 4

Gotowe danie dopraw do smaku. Przełóż na talerze, a wierzch posyp kawałkami sera.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka z kurczaka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka z kurczaka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka z kurczaka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka z kurczaka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka z kurczaka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka z kurczaka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka z kurczaka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka z kurczaka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej