Potrawka z kurczaka z kukurydzą - przepis z piersi | Przepisy.pl pixel

Potrawka z kurczaka z kukurydzą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

30

heart
438 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

417 osób wydrukowało

Pobierz pdf

663 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

200 mililitrów

100 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

4 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka, cebulę oraz paprykę pokrój w paski. Na rozgrzanej oliwie usmaż mięso, a następnie dodaj cebulę i paprykę.

Krok 2

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z wodą i śmietaną, a następnie wlej do mięsa. Zagotuj.

Krok 3

Kurczaka gotuj 5 minut. Potem dodaj kukurydzę oraz posiekaną natkę.

Krok 4

Gotowe danie dopraw do smaku. Przełóż na talerze, a wierzch posyp kawałkami sera.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka z kurczaka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka z kurczaka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka z kurczaka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka z kurczaka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka z kurczaka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka z kurczaka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka z kurczaka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka z kurczaka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tacos wegetariańskie
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej