Potrawka z kurczaka z kukurydzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka z kurczaka z kukurydzą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

25

395 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

334 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

549 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

200 mililitrów

100 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

4 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka, cebulę oraz paprykę pokrój w paski. Na rozgrzanej oliwie usmaż mięso, a następnie dodaj cebulę i paprykę.

Krok 2

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z wodą i śmietaną, a następnie wlej do mięsa. Zagotuj.

Krok 3

Kurczaka gotuj 5 minut. Potem dodaj kukurydzę oraz posiekaną natkę.

Krok 4

Gotowe danie dopraw do smaku. Przełóż na talerze, a wierzch posyp kawałkami sera.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka z kurczaka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka z kurczaka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka z kurczaka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka z kurczaka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka z kurczaka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka z kurczaka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka z kurczaka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka z kurczaka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej