
Składniki
3 sztuki
2 sztuki
1 opakowanie
300 mililitrów
1 sztuka
1 pęczek
4 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi pokrój w cienkie paski i przesmaż na rozgrzanej oliwie.
Krok 2
Cebulę oraz paprykę również pokrój w paski i dodaj na patelnię. Smaż razem z kurczakiem 3 minuty na mocnym ogniu.
Krok 3
W miseczce wymieszaj zawartość opakowania Knorr z 300 ml wody oraz śmietaną.
Krok 4
Przygotowany Fix wlej na patelnię ze smażącymi się składnikami i doprowadź do wrzenia.
Krok 5
Zmniejsz ogień i gotuj potrawkę jeszcze 5 minut. Pod koniec dodaj pokrojoną drobno świeżą kolendrę, wymieszaj i podawaj, najlepiej z ryżem lub makaronem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej