
Składniki
3 sztuki
2 sztuki
1 opakowanie
300 mililitrów
1 sztuka
1 pęczek
4 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi pokrój w cienkie paski i przesmaż na rozgrzanej oliwie.
Krok 2
Cebulę oraz paprykę również pokrój w paski i dodaj na patelnię. Smaż razem z kurczakiem 3 minuty na mocnym ogniu.
Krok 3
W miseczce wymieszaj zawartość opakowania Knorr z 300 ml wody oraz śmietaną.
Krok 4
Przygotowany Fix wlej na patelnię ze smażącymi się składnikami i doprowadź do wrzenia.
Krok 5
Zmniejsz ogień i gotuj potrawkę jeszcze 5 minut. Pod koniec dodaj pokrojoną drobno świeżą kolendrę, wymieszaj i podawaj, najlepiej z ryżem lub makaronem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej