Meksykańska potrawka z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańska potrawka z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

heart
454 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

348 osób wydrukowało

Pobierz pdf

431 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 sztuki

1 opakowanie

300 mililitrów

1 sztuka

1 pęczek

4 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi pokrój w cienkie paski i przesmaż na rozgrzanej oliwie.

Krok 2

Cebulę oraz paprykę również pokrój w paski i dodaj na patelnię. Smaż razem z kurczakiem 3 minuty na mocnym ogniu.

Krok 3

W miseczce wymieszaj zawartość opakowania Knorr z 300 ml wody oraz śmietaną.

Krok 4

Przygotowany Fix wlej na patelnię ze smażącymi się składnikami i doprowadź do wrzenia.

Krok 5

Zmniejsz ogień i gotuj potrawkę jeszcze 5 minut. Pod koniec dodaj pokrojoną drobno świeżą kolendrę, wymieszaj i podawaj, najlepiej z ryżem lub makaronem.

1

Opinie o przepisie

  • halina bojzan

    halina bojzan , 05.08.2018

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańska potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańska potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańska potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańska potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańska potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańska potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańska potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańska potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka meksykańska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej