Meksykańska potrawka z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańska potrawka z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

heart
451 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

337 osób wydrukowało

Pobierz pdf

421 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 sztuki

1 opakowanie

300 mililitrów

1 sztuka

1 pęczek

4 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi pokrój w cienkie paski i przesmaż na rozgrzanej oliwie.

Krok 2

Cebulę oraz paprykę również pokrój w paski i dodaj na patelnię. Smaż razem z kurczakiem 3 minuty na mocnym ogniu.

Krok 3

W miseczce wymieszaj zawartość opakowania Knorr z 300 ml wody oraz śmietaną.

Krok 4

Przygotowany Fix wlej na patelnię ze smażącymi się składnikami i doprowadź do wrzenia.

Krok 5

Zmniejsz ogień i gotuj potrawkę jeszcze 5 minut. Pod koniec dodaj pokrojoną drobno świeżą kolendrę, wymieszaj i podawaj, najlepiej z ryżem lub makaronem.

1

Opinie o przepisie

  • halina bojzan

    halina bojzan , 05.08.2018

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańska potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańska potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańska potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańska potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańska potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańska potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańska potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańska potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej