Meksykańska potrawka z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańska potrawka z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

445 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

326 osób wydrukowało

Pobierz pdf

419 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 sztuki

1 opakowanie

300 mililitrów

1 sztuka

1 pęczek

4 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi pokrój w cienkie paski i przesmaż na rozgrzanej oliwie.

Krok 2

Cebulę oraz paprykę również pokrój w paski i dodaj na patelnię. Smaż razem z kurczakiem 3 minuty na mocnym ogniu.

Krok 3

W miseczce wymieszaj zawartość opakowania Knorr z 300 ml wody oraz śmietaną.

Krok 4

Przygotowany Fix wlej na patelnię ze smażącymi się składnikami i doprowadź do wrzenia.

Krok 5

Zmniejsz ogień i gotuj potrawkę jeszcze 5 minut. Pod koniec dodaj pokrojoną drobno świeżą kolendrę, wymieszaj i podawaj, najlepiej z ryżem lub makaronem.

1

Opinie o przepisie

  • halina bojzan

    halina bojzan , 05.08.2018

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańska potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańska potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańska potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańska potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańska potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańska potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańska potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańska potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej