Meksykańska potrawka z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańska potrawka z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

432 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

325 osób wydrukowało

Pobierz pdf

414 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 sztuki

1 opakowanie

300 mililitrów

1 sztuka

1 pęczek

4 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi pokrój w cienkie paski i przesmaż na rozgrzanej oliwie.

Krok 2

Cebulę oraz paprykę również pokrój w paski i dodaj na patelnię. Smaż razem z kurczakiem 3 minuty na mocnym ogniu.

Krok 3

W miseczce wymieszaj zawartość opakowania Knorr z 300 ml wody oraz śmietaną.

Krok 4

Przygotowany Fix wlej na patelnię ze smażącymi się składnikami i doprowadź do wrzenia.

Krok 5

Zmniejsz ogień i gotuj potrawkę jeszcze 5 minut. Pod koniec dodaj pokrojoną drobno świeżą kolendrę, wymieszaj i podawaj, najlepiej z ryżem lub makaronem.

1

Opinie o przepisie

  • halina bojzan

    halina bojzan , 05.08.2018

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańska potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańska potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańska potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańska potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańska potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańska potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańska potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańska potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej