Zrazy wołowe z czerwoną kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zrazy wołowe z czerwoną kapustą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

1 sztuka

2 łyżki

0.5 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

null

50 gramów

null

4 plastry

1 sztuka

8 plastrów

2 sztuki

1 pęczek

100 mililitrów

2 łyżki

4 sztuki

400 mililitrów

100 mililitrów

0.5 sztuki

2 łyżki

null

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotuj w osolonej wodzie ziemniaki przez około 30 minut. Następnie pokrój w drobną kostkę marchewkę i selera. Rozbij mięso i posmaruj musztardą.

Krok 2

Połóż na każdym kawałku mięsa 2 plasterki boczku i ogórka pokrojonego wzdłuż na ćwiartki, po czym zwiń zrazy zepnij je wykałaczką. Dopraw solą i pieprzem i podsmaż na gorącym oleju.

Krok 3

Mięso wyjmij z rondla i na jego miejsce wsadź cebulę, marchewkę oraz selera pokrojone w kostkę i podsmaż.

Krok 4

Do nich dolej rosołu wołowego Knorr i wina. Następnie duś zrazy z warzywami pod przykryciem przez 40 minut na małym ogniu.

Krok 5

Po tym czasie możesz wyjąc mięso z sosu i usunąć wykałaczki. Przecedź przez sitko sos jednocześnie redukując jego objętość, po czym dodaj śmietany oraz dopraw pieprzem i solą.

Krok 6

Kapustę poszatkuj. Następnie wymieszaj z octem, musem z jabłek i winem i wstaw na całą noc do lodówki.

Krok 7

Pokrój w cienkie słupki jabłko, a cebulę naszpikuj goździkami. Włóż je razem do z liściem laurowym do kapusty. Następnie zagotuj i duś przez 40 minut. Kapustę przypraw solą i konfiturami.

Krok 8

Przecięte ukośnie zrazy polej sosem. Podawaj je z kapustą i ziemniakami posypanymi natką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zrazy wołowe z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zrazy wołowe z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zrazy wołowe z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zrazy wołowe z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zrazy wołowe z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zrazy wołowe z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zrazy wołowe z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zrazy wołowe z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Mięso na burgery
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej