Zrazy wołowe z czerwoną kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zrazy wołowe z czerwoną kapustą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 plastrów

2 łyżki

null

2 łyżki

0.5 sztuki

100 mililitrów

400 mililitrów

4 sztuki

2 łyżki

100 mililitrów

1 pęczek

2 sztuki

12 sztuk

1 sztuka

4 plastry

null

50 gramów

null

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotuj w osolonej wodzie ziemniaki przez około 30 minut. Następnie pokrój w drobną kostkę marchewkę i selera. Rozbij mięso i posmaruj musztardą.

Krok 2

Połóż na każdym kawałku mięsa 2 plasterki boczku i ogórka pokrojonego wzdłuż na ćwiartki, po czym zwiń zrazy zepnij je wykałaczką. Dopraw solą i pieprzem i podsmaż na gorącym oleju.

Krok 3

Mięso wyjmij z rondla i na jego miejsce wsadź cebulę, marchewkę oraz selera pokrojone w kostkę i podsmaż.

Krok 4

Do nich dolej rosołu wołowego Knorr i wina. Następnie duś zrazy z warzywami pod przykryciem przez 40 minut na małym ogniu.

Krok 5

Po tym czasie możesz wyjąc mięso z sosu i usunąć wykałaczki. Przecedź przez sitko sos jednocześnie redukując jego objętość, po czym dodaj śmietany oraz dopraw pieprzem i solą.

Krok 6

Kapustę poszatkuj. Następnie wymieszaj z octem, musem z jabłek i winem i wstaw na całą noc do lodówki.

Krok 7

Pokrój w cienkie słupki jabłko, a cebulę naszpikuj goździkami. Włóż je razem do z liściem laurowym do kapusty. Następnie zagotuj i duś przez 40 minut. Kapustę przypraw solą i konfiturami.

Krok 8

Przecięte ukośnie zrazy polej sosem. Podawaj je z kapustą i ziemniakami posypanymi natką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zrazy wołowe z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zrazy wołowe z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zrazy wołowe z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zrazy wołowe z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zrazy wołowe z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zrazy wołowe z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zrazy wołowe z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej