
Składniki
350 gramów
1 łyżka
2 sztuki
100 gramów
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki, orzechy, cebulki i imbir drobno posiekaj.
Krok 2
Z białka ubij pianę, dorzuć mąkę i wymieszaj.
Krok 3
Olej dobrze rozgrzej i wrzucaj kuleczki. Smaż przez ok. 3 minuty. Odsącz z tłuszczu i podawaj skropione sokiem wyciśniętym z jednej cytryny.
Krok 4
Teraz do białka dodaj krewetki, orzechy, cebulki, imbir i sherry
Krok 5
Dopraw masę przyprawą Knorr i wszystko dobrze wymieszaj i uformuj małe kuleczki.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej