Pączki chińskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pączki chińskie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 łyżka

2 sztuki

100 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki, orzechy, cebulki i imbir drobno posiekaj.

Krok 2

Z białka ubij pianę, dorzuć mąkę i wymieszaj.

Krok 3

Olej dobrze rozgrzej i wrzucaj kuleczki. Smaż przez ok. 3 minuty. Odsącz z tłuszczu i podawaj skropione sokiem wyciśniętym z jednej cytryny.

Krok 4

Teraz do białka dodaj krewetki, orzechy, cebulki, imbir i sherry

Krok 5

Dopraw masę przyprawą Knorr i wszystko dobrze wymieszaj i uformuj małe kuleczki.

garlic

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pączki chińskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pączki chińskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pączki chińskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pączki chińskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pączki chińskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pączki chińskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pączki chińskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pączki chińskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej