Składniki
350 gramów
1 łyżka
2 sztuki
100 gramów
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki, orzechy, cebulki i imbir drobno posiekaj.
Krok 2
Z białka ubij pianę, dorzuć mąkę i wymieszaj.
Krok 3
Olej dobrze rozgrzej i wrzucaj kuleczki. Smaż przez ok. 3 minuty. Odsącz z tłuszczu i podawaj skropione sokiem wyciśniętym z jednej cytryny.
Krok 4
Teraz do białka dodaj krewetki, orzechy, cebulki, imbir i sherry
Krok 5
Dopraw masę przyprawą Knorr i wszystko dobrze wymieszaj i uformuj małe kuleczki.
Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.
Czytaj więcejJesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.
Czytaj więcej