
Składniki
350 gramów
1 łyżka
2 sztuki
100 gramów
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki, orzechy, cebulki i imbir drobno posiekaj.
Krok 2
Z białka ubij pianę, dorzuć mąkę i wymieszaj.
Krok 3
Olej dobrze rozgrzej i wrzucaj kuleczki. Smaż przez ok. 3 minuty. Odsącz z tłuszczu i podawaj skropione sokiem wyciśniętym z jednej cytryny.
Krok 4
Teraz do białka dodaj krewetki, orzechy, cebulki, imbir i sherry
Krok 5
Dopraw masę przyprawą Knorr i wszystko dobrze wymieszaj i uformuj małe kuleczki.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej