Pączki chińskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pączki chińskie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 łyżka

2 sztuki

100 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki, orzechy, cebulki i imbir drobno posiekaj.

Krok 2

Z białka ubij pianę, dorzuć mąkę i wymieszaj.

Krok 3

Olej dobrze rozgrzej i wrzucaj kuleczki. Smaż przez ok. 3 minuty. Odsącz z tłuszczu i podawaj skropione sokiem wyciśniętym z jednej cytryny.

Krok 4

Teraz do białka dodaj krewetki, orzechy, cebulki, imbir i sherry

Krok 5

Dopraw masę przyprawą Knorr i wszystko dobrze wymieszaj i uformuj małe kuleczki.

garlic

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pączki chińskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pączki chińskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pączki chińskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pączki chińskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pączki chińskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pączki chińskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pączki chińskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pączki chińskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Pieczona biała kiełbasa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej