Pączki chińskie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 łyżka

2 sztuki

100 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki, orzechy, cebulki i imbir drobno posiekaj.

Krok 2

Z białka ubij pianę, dorzuć mąkę i wymieszaj.

Krok 3

Olej dobrze rozgrzej i wrzucaj kuleczki. Smaż przez ok. 3 minuty. Odsącz z tłuszczu i podawaj skropione sokiem wyciśniętym z jednej cytryny.

Krok 4

Teraz do białka dodaj krewetki, orzechy, cebulki, imbir i sherry

Krok 5

Dopraw masę przyprawą Knorr i wszystko dobrze wymieszaj i uformuj małe kuleczki.

garlic

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pączki chińskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pączki chińskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pączki chińskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pączki chińskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pączki chińskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pączki chińskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pączki chińskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej