Mięsne kulki za szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

225 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

109 osób wydrukowało

Pobierz pdf

316 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 mililitrów

4 łyżki

6 łyżek

1 pęczek

1 pęczek

5 łyżek

500 gramów

0.5 łyżeczki

2 pęczki

4 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Natkę pietruszki oraz szpinak umieść w kielichu blendera z 50 ml wody i zmiksuj na gładko.

Krok 2

Zmielone mięso przełóż do miski. Dodaj kumin, kolendrę, szpinak oraz orzechy i 3 łyżki bułki tartej. Wyrób na jednolitą masę.

Krok 3

Z powstałej masy uformuj kulki. Pozostałą tartą bułkę wymieszaj z parmezanem i obtocz w niej kulki.

Krok 4

Gotowe kulki ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika. Piecz 25 minut.

Krok 5

Kwaśną śmietanę wymieszaj z posiekaną kolendrą i dopraw do smaku. Upieczone kulki podawaj ze śmietaną oraz np. kawałkami chlebka pita.

0

Opinie o przepisie

Fix Gołąbki bez zawijania Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Fix Gołąbki bez zawijania Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej