Mięsne kulki za szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięsne kulki za szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

230 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

123 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

349 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

2 pęczki

1 pęczek

5 łyżek

6 łyżek

50 mililitrów

0.5 łyżeczki

4 łyżki

4 łyżki

1 pęczek

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Natkę pietruszki oraz szpinak umieść w kielichu blendera z 50 ml wody i zmiksuj na gładko.

Krok 2

Zmielone mięso przełóż do miski. Dodaj kumin, kolendrę, szpinak oraz orzechy i 3 łyżki bułki tartej. Wyrób na jednolitą masę.

Krok 3

Z powstałej masy uformuj kulki. Pozostałą tartą bułkę wymieszaj z parmezanem i obtocz w niej kulki.

Krok 4

Gotowe kulki ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika. Piecz 25 minut.

Krok 5

Kwaśną śmietanę wymieszaj z posiekaną kolendrą i dopraw do smaku. Upieczone kulki podawaj ze śmietaną oraz np. kawałkami chlebka pita.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięsne kulki za szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięsne kulki za szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięsne kulki za szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięsne kulki za szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięsne kulki za szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięsne kulki za szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięsne kulki za szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięsne kulki za szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Spaghetti po florencku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej