Mięsne kulki za szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięsne kulki za szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

229 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

119 osób wydrukowało

Pobierz pdf

341 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

2 pęczki

1 pęczek

5 łyżek

6 łyżek

50 mililitrów

0.5 łyżeczki

4 łyżki

4 łyżki

1 pęczek

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Natkę pietruszki oraz szpinak umieść w kielichu blendera z 50 ml wody i zmiksuj na gładko.

Krok 2

Zmielone mięso przełóż do miski. Dodaj kumin, kolendrę, szpinak oraz orzechy i 3 łyżki bułki tartej. Wyrób na jednolitą masę.

Krok 3

Z powstałej masy uformuj kulki. Pozostałą tartą bułkę wymieszaj z parmezanem i obtocz w niej kulki.

Krok 4

Gotowe kulki ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika. Piecz 25 minut.

Krok 5

Kwaśną śmietanę wymieszaj z posiekaną kolendrą i dopraw do smaku. Upieczone kulki podawaj ze śmietaną oraz np. kawałkami chlebka pita.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięsne kulki za szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięsne kulki za szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięsne kulki za szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięsne kulki za szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięsne kulki za szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięsne kulki za szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięsne kulki za szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięsne kulki za szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej