
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
2 pęczki
1 pęczek
5 łyżek
6 łyżek
50 mililitrów
0.5 łyżeczki
4 łyżki
4 łyżki
1 pęczek
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Natkę pietruszki oraz szpinak umieść w kielichu blendera z 50 ml wody i zmiksuj na gładko.
Krok 2
Zmielone mięso przełóż do miski. Dodaj kumin, kolendrę, szpinak oraz orzechy i 3 łyżki bułki tartej. Wyrób na jednolitą masę.
Krok 3
Z powstałej masy uformuj kulki. Pozostałą tartą bułkę wymieszaj z parmezanem i obtocz w niej kulki.
Krok 4
Gotowe kulki ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika. Piecz 25 minut.
Krok 5
Kwaśną śmietanę wymieszaj z posiekaną kolendrą i dopraw do smaku. Upieczone kulki podawaj ze śmietaną oraz np. kawałkami chlebka pita.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej