Mięsne kulki za szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Mięsne kulki za szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

226 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

110 osób wydrukowało

Pobierz pdf

317 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

2 pęczki

1 pęczek

5 łyżek

6 łyżek

50 mililitrów

0.5 łyżeczki

4 łyżki

4 łyżki

1 pęczek

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Natkę pietruszki oraz szpinak umieść w kielichu blendera z 50 ml wody i zmiksuj na gładko.

Krok 2

Zmielone mięso przełóż do miski. Dodaj kumin, kolendrę, szpinak oraz orzechy i 3 łyżki bułki tartej. Wyrób na jednolitą masę.

Krok 3

Z powstałej masy uformuj kulki. Pozostałą tartą bułkę wymieszaj z parmezanem i obtocz w niej kulki.

Krok 4

Gotowe kulki ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika. Piecz 25 minut.

Krok 5

Kwaśną śmietanę wymieszaj z posiekaną kolendrą i dopraw do smaku. Upieczone kulki podawaj ze śmietaną oraz np. kawałkami chlebka pita.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięsne kulki za szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięsne kulki za szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięsne kulki za szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięsne kulki za szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięsne kulki za szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięsne kulki za szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięsne kulki za szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Pierś z kurczaka w sosie
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej