
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
4 plastry
1 pęczek
10 sztuk
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Listki botwinki płuczemy i osuszamy.
Krok 2
Plaster melona kroimy w kostkę.
Krok 3
Pomidorki kroimy na połówki. Cebulę w cienkie talarki. Szynkę w paseczki.
Krok 4
Przygotowujemy sos według przepisu na opakowaniu. Mieszamy z pozostałymi składnikami.
Krok 5
Podajemy posypane szczypiorkiem i ozdobione paskami szynki parmeńskiej.

Dobra rada:
Botwinka nie musi kojarzyć się wyłącznie z zupami – spróbuj sałatek z jej dodatkiem!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej