Sałatka z botwinką i melonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z botwinką i melonem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

4 plastry

1 pęczek

10 sztuk

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Listki botwinki płuczemy i osuszamy.

Krok 2

Plaster melona kroimy w kostkę.

Krok 3

Pomidorki kroimy na połówki. Cebulę w cienkie talarki. Szynkę w paseczki.

Krok 4

Przygotowujemy sos według przepisu na opakowaniu. Mieszamy z pozostałymi składnikami.

Krok 5

Podajemy posypane szczypiorkiem i ozdobione paskami szynki parmeńskiej.

blue_megi blue_megi

Dobra rada:

Botwinka nie musi kojarzyć się wyłącznie z zupami – spróbuj sałatek z jej dodatkiem!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z botwinką i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z botwinką i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z botwinką i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z botwinką i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z botwinką i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z botwinką i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z botwinką i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z botwinką i melonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej