Sałatka z botwinką i melonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z botwinką i melonem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

4 plastry

1 pęczek

10 sztuk

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Listki botwinki płuczemy i osuszamy.

Krok 2

Plaster melona kroimy w kostkę.

Krok 3

Pomidorki kroimy na połówki. Cebulę w cienkie talarki. Szynkę w paseczki.

Krok 4

Przygotowujemy sos według przepisu na opakowaniu. Mieszamy z pozostałymi składnikami.

Krok 5

Podajemy posypane szczypiorkiem i ozdobione paskami szynki parmeńskiej.

blue_megi blue_megi

Dobra rada:

Botwinka nie musi kojarzyć się wyłącznie z zupami – spróbuj sałatek z jej dodatkiem!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z botwinką i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z botwinką i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z botwinką i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z botwinką i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z botwinką i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z botwinką i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z botwinką i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z botwinką i melonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pulpety z soczewicy
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej