
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
4 plastry
1 pęczek
10 sztuk
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Listki botwinki płuczemy i osuszamy.
Krok 2
Plaster melona kroimy w kostkę.
Krok 3
Pomidorki kroimy na połówki. Cebulę w cienkie talarki. Szynkę w paseczki.
Krok 4
Przygotowujemy sos według przepisu na opakowaniu. Mieszamy z pozostałymi składnikami.
Krok 5
Podajemy posypane szczypiorkiem i ozdobione paskami szynki parmeńskiej.

Dobra rada:
Botwinka nie musi kojarzyć się wyłącznie z zupami – spróbuj sałatek z jej dodatkiem!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej