Łosoś ze szpinakiem w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś ze szpinakiem w cieście

Autor: aginaa

ratingratingratingratingrating

2

heart
20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

30 gramów

1 sztuka

500 gramów

1 sztuka

600 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na maśle smażymy mrożony szpinak. Gdy szpinak całkowicie się rozmrozi dodajemy pokrojony ser feta i mieszamy, aż do całkowitego jego rozpuszczanie.

Łosoś ze szpinakiem w cieście - Krok 1

Krok 2

Na koniec dodajemy 1 kostkę czosnku Knorr. Ciasto francuskie kroimy na 4 równe części. Układamy na nich 4 posolone kawałki łososia.

Łosoś ze szpinakiem w cieście - Krok 2

Krok 3

Na łososiu układamy szpinak i rozsmarowujemy go rybce. Brzegi ciasta z prawej i lewej strony sklejamy razem. Sklejamy też delikatnie górę i dół naszej koperty. Takie koperty układamy na papierze do pieczenia - sklejoną częścią dołem do papieru. Robimy cztery takie koperty. Roztrzepanym jajkiem smarujemy ciasto i posypujemy płatkami migdałowymi. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 25 min w 180 stopniach.

Łosoś ze szpinakiem w cieście - Krok 3
aginaa

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś ze szpinakiem w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś ze szpinakiem w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś ze szpinakiem w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś ze szpinakiem w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś ze szpinakiem w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś ze szpinakiem w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś ze szpinakiem w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś ze szpinakiem w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej