Łosoś ze szpinakiem w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś ze szpinakiem w cieście

Autor: aginaa

ratingratingratingratingrating

1

19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

500 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

30 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na maśle smażymy mrożony szpinak. Gdy szpinak całkowicie się rozmrozi dodajemy pokrojony ser feta i mieszamy, aż do całkowitego jego rozpuszczanie.

Łosoś ze szpinakiem w cieście - Krok 1

Krok 2

Na koniec dodajemy 1 kostkę czosnku Knorr. Ciasto francuskie kroimy na 4 równe części. Układamy na nich 4 posolone kawałki łososia.

Łosoś ze szpinakiem w cieście - Krok 2

Krok 3

Na łososiu układamy szpinak i rozsmarowujemy go rybce. Brzegi ciasta z prawej i lewej strony sklejamy razem. Sklejamy też delikatnie górę i dół naszej koperty. Takie koperty układamy na papierze do pieczenia - sklejoną częścią dołem do papieru. Robimy cztery takie koperty. Roztrzepanym jajkiem smarujemy ciasto i posypujemy płatkami migdałowymi. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 25 min w 180 stopniach.

Łosoś ze szpinakiem w cieście - Krok 3
aginaa

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś ze szpinakiem w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś ze szpinakiem w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś ze szpinakiem w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś ze szpinakiem w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś ze szpinakiem w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś ze szpinakiem w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś ze szpinakiem w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś ze szpinakiem w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej