PRZEPISY.PL
Łosoś ze szpinakiem w cieście - autor: aginaa

Łosoś ze szpinakiem w cieście

  • 45
  • 4
  • Łatwe
  • 0
18
osób dodało do Mniamlisty
18
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • świeży filet z łososia 600 g
  • szpinak500 g
  • ciasto francuskie1 szt
  • masło2 łyżki
  • feta1 szt
Łosoś ze szpinakiem w cieście – krok 1

Krok 1

Na maśle smażymy mrożony szpinak. Gdy szpinak całkowicie się rozmrozi dodajemy pokrojony ser feta i mieszamy, aż do całkowitego jego rozpuszczanie.
Łosoś ze szpinakiem w cieście – krok 2

Krok 2

Na koniec dodajemy 1 kostkę czosnku Knorr. Ciasto francuskie kroimy na 4 równe części. Układamy na nich 4 posolone kawałki łososia.
Łosoś ze szpinakiem w cieście – krok 3

Krok 3

Na łososiu układamy szpinak i rozsmarowujemy go rybce. Brzegi ciasta z prawej i lewej strony sklejamy razem. Sklejamy też delikatnie górę i dół naszej koperty. Takie koperty układamy na papierze do pieczenia - sklejoną częścią dołem do papieru. Robimy cztery takie koperty. Roztrzepanym jajkiem smarujemy ciasto i posypujemy płatkami migdałowymi. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 25 min w 180 stopniach.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa w Mini kostkach Czosnek KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

81
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Łatwe
68
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
23
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
5
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe