
Składniki
ciasto:
200 gramów
2.5 łyżki
1 szklanka
nadzienie:
450 gramów
1 opakowanie
120 gramów
3 sztuki
wierzch:
2 sztuki
180 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Mąkę wymieszaj z oliwą, następnie dodaj zimną wodę i wyrób ciasto. Rozwałkuj ciasto i wyłóż nim formę o średnicy 24 cm. Ciasto nakłuj widelcem. Ciasto podpiecz w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez ok. 8-10 min. Po upieczeniu - wyjmij ciasto z piekarnika.

Krok 2
Łososia ugotuj na parze.

Krok 3
Szpinak rozmroź w rondelku, następnie ostudź i odciśnij nadmiar wody. Wymieszaj z saszetką Naturalnie Smaczne! Spaghetti Bolognese.

Krok 4
Pomidory umyj, sparz i obierz ze skórki. Na podpieczone ciasto wyłóż szpinak, następnie ułóż plastry pomidora i kawałki ugotowanego łososia.

Krok 5
Jajka roztrzep i wymieszaj z opakowaniem jogurtu naturalnego. Wylej na wierzch tarty. Piecz przez ok. 30 min. w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 °C.


Dobra rada:
Dietetyk Aneta Łańcuchowska radzi:
Każda porcja dania zawiera aż 5,9 μg witaminy D, co stanowi ponad 118% dziennej referencyjnej wartości spożycia (RWS). Witamina D bierze udział w regulacji gospodarki wapniowo-fosforanowej wzmacniając zęby i kości. Łosoś należy do ryb tłustych tak jak m.in. troć, makrela i halibut. Wszystkie one zawierają kwasy omega 3 i omega 6 w odpowiedniej proporcji.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Tarta ze szpinakiem i łososiem
Tarta ze szpinakiem i łososiem to propozycja na wytrawną przekąskę, która sprawdzi się również jako zdrowy obiad. Kruchy spód uzupełnia wyrazisty farsz, a wszystko to przykrywa kremowy wierzch składający się z jogurtu naturalnego i jajek. Zasugeruj się przepisem, a przygotowanie tej tarty będzie wyjątkowo proste. Na początek przygotuj kruche ciasto i wyłóż nim formę – piecz przez kilka minut. Kiedy podstawa jest już gotowa, czas na pozostałe składniki. Łososia oczyść i ugotuj na parze. Jeśli wykorzystujesz mrożony szpinak, odciśnij z niego nadmiar wody, a na koniec wymieszaj z zawartością opakowania sosu. Wyłóż nim przygotowany wcześniej spód, rozłóż na nim pokrojone w plastry pomidory i kawałki ugotowanego łososia (zastąp go ewentualnie makrelą lub halibutem). Na koniec wymieszaj jajka z jogurtem naturalnym i wylej na wierzch tarty. Piecz przez kilkadziesiąt minut i podawaj jeszcze ciepłe. Fit tartę możesz ozdobić świeżymi liśćmi szpinaku lub bazylii. Dzięki temu przepisowi przygotujesz smaczną i zdrową przekąskę – skorzystaj z niego.