Składniki
200 gramów
2 sztuki
4 sztuki
50 gramów
1 sztuka
50 gramów
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w kostkę czosnek przeciśnij przez praskę.
Krok 2
Pieczarki i szpinak umyj , następnie posiekaj. Pomidory umyj, zetnij wierzchy wydrąż miąższ i odłóż.
Krok 3
Cebule podsmaż 4 minuty. Wsyp pieczarki, podsmaż, włóż szpinak i mieszając duś 5 minut.
Krok 4
Dodaj miąższ z pomidorów i parmezan. Niech odparuje.
Krok 5
Następnie dopraw skruszonymi Mini kostkami Czosnek Knorr i faszeruj pomidory.
Krok 6
Zapiekaj w naczyniu żaroodpornym ok. 15 minut w temp. 140 stopni.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej