
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
50 gramów
4 sztuki
50 gramów
2 sztuki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w kostkę czosnek przeciśnij przez praskę.
Krok 2
Pieczarki i szpinak umyj , następnie posiekaj. Pomidory umyj, zetnij wierzchy wydrąż miąższ i odłóż.
Krok 3
Cebule podsmaż 4 minuty. Wsyp pieczarki, podsmaż, włóż szpinak i mieszając duś 5 minut.
Krok 4
Dodaj miąższ z pomidorów i parmezan. Niech odparuje.
Krok 5
Następnie dopraw skruszonymi Mini kostkami Czosnek Knorr i faszeruj pomidory.
Krok 6
Zapiekaj w naczyniu żaroodpornym ok. 15 minut w temp. 140 stopni.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej