
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
50 gramów
4 sztuki
50 gramów
2 sztuki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w kostkę czosnek przeciśnij przez praskę.
Krok 2
Pieczarki i szpinak umyj , następnie posiekaj. Pomidory umyj, zetnij wierzchy wydrąż miąższ i odłóż.
Krok 3
Cebule podsmaż 4 minuty. Wsyp pieczarki, podsmaż, włóż szpinak i mieszając duś 5 minut.
Krok 4
Dodaj miąższ z pomidorów i parmezan. Niech odparuje.
Krok 5
Następnie dopraw skruszonymi Mini kostkami Czosnek Knorr i faszeruj pomidory.
Krok 6
Zapiekaj w naczyniu żaroodpornym ok. 15 minut w temp. 140 stopni.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej