Pomidory faszerowane szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidory faszerowane szpinakiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

50 gramów

4 sztuki

50 gramów

2 sztuki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę czosnek przeciśnij przez praskę.

Krok 2

Pieczarki i szpinak umyj , następnie posiekaj. Pomidory umyj, zetnij wierzchy wydrąż miąższ i odłóż.

Krok 3

Cebule podsmaż 4 minuty. Wsyp pieczarki, podsmaż, włóż szpinak i mieszając duś 5 minut.

Krok 4

Dodaj miąższ z pomidorów i parmezan. Niech odparuje.

Krok 5

Następnie dopraw skruszonymi Mini kostkami Czosnek Knorr i faszeruj pomidory.

Krok 6

Zapiekaj w naczyniu żaroodpornym ok. 15 minut w temp. 140 stopni.

garlic

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidory faszerowane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidory faszerowane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidory faszerowane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidory faszerowane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidory faszerowane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidory faszerowane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidory faszerowane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidory faszerowane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej