Pomidory faszerowane szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidory faszerowane szpinakiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

50 gramów

4 sztuki

50 gramów

2 sztuki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę czosnek przeciśnij przez praskę.

Krok 2

Pieczarki i szpinak umyj , następnie posiekaj. Pomidory umyj, zetnij wierzchy wydrąż miąższ i odłóż.

Krok 3

Cebule podsmaż 4 minuty. Wsyp pieczarki, podsmaż, włóż szpinak i mieszając duś 5 minut.

Krok 4

Dodaj miąższ z pomidorów i parmezan. Niech odparuje.

Krok 5

Następnie dopraw skruszonymi Mini kostkami Czosnek Knorr i faszeruj pomidory.

Krok 6

Zapiekaj w naczyniu żaroodpornym ok. 15 minut w temp. 140 stopni.

garlic

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidory faszerowane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidory faszerowane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidory faszerowane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidory faszerowane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidory faszerowane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidory faszerowane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidory faszerowane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidory faszerowane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kapusta z grzybami
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej