Lody czekoladowe z biszkoptami "Bóbr" przepis – Zobacz na przepisy.pl

Lody czekoladowe z biszkoptami "Bóbr"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

80 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

50 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na talerzu umieść małą kulkę lodów karmelowych – to głowa bobra.

Krok 2

Tuż za nią połóż dużą kulkę lodów czekoladowych – to tułów.

Krok 3

Do czekoladowej kulki wetknij biszkopt – tak zrobisz ogon.

Krok 4

Polewą czekoladową namaluj uśmiechniętą buzię bobra, z płatków migdałów zrób zęby, z posypki oczy, a z kamyczków uszy.

Krok 5

Całość udekoruj kawałkami waflowej rurki i listkami mięty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody czekoladowe z biszkoptami "Bóbr" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody czekoladowe z biszkoptami "Bóbr" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody czekoladowe z biszkoptami "Bóbr" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody czekoladowe z biszkoptami "Bóbr" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody czekoladowe z biszkoptami "Bóbr" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody czekoladowe z biszkoptami "Bóbr" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody czekoladowe z biszkoptami "Bóbr" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Lody czekoladowe z biszkoptami "Bóbr"Lody czekoladowe z biszkoptami "Bóbr"

Lody czekoladowe z biszkoptami „bóbr” to sposób na prosty deser, który wykonuje się z niewielkiej ilości składników. Potrzebujesz, oczywiście, lodów – najlepiej czekoladowych i karmelowych, ale dobre będą też śmietankowe. Reszta dodatków to już pełna dowolność. Ogon zwierzaka zrób np. z podłużnych biszkoptów, wafelków albo bitej śmietany. Sięgnij po migdały w słupkach, żeby zrobić zęby. Dobre będą również kawałki białej czekolady. Oczy i nos zrób z kolorowych, drobnych cukierków – wybór dodatków jest całkowicie dowolny. Dobieraj je zgodnie ze smakiem lodów, a także swoich upodobań. Do lodów doskonale pasować będą żelki, kawałki galaretki, a także lekko kwaskowate owoce czy mus, które przełamią słodycz deseru. Kiedy podawać lody w takiej postaci? Na przykład na spotkaniu ze znajomymi lub podczas urodzin. W takim sposobie przyrządzenia liczy się przede wszystkim dobra zabawa i końcowy oryginalny efekt. Napisz w komentarzu, jakiego smaku lodów użyłeś do zrobienia tej słodkiej przekąski.