Lody podawane na wafelku "Samolot" przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lody podawane na wafelku "Samolot"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

98 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zrób szkic samolotu na kartce i wytnij go.

Krok 2

Przyłóż wzór do wafla i nożem z ząbkami delikatnie wytnij z niego samolot.

Krok 3

Na talerzu umieść wafel, a na jego środku połóż dwie kulki lodów czekoladowych – to kabina.

Krok 4

Rozpuszczoną w gorącej wodzie polewą lukrową namaluj na lodach kwadraty – wejścia do samolotu.

Krok 5

Z niebieskich gwiazdek ułóż oznaczenia na skrzydłach samolotu.

Krok 6

Posypkę z patyczków rozsyp na talerzu za skrzydłami, tworząc smugi powietrza.

8

Opinie o przepisie

  • Barbara Gmurzyńska

    Barbara Gmurzyńska , 11.10.2017

    Są prawdziwa rozkoszą podniebienia, i elegancko podane. Pozdrawiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Gmurzyńska

    Barbara Gmurzyńska , 11.10.2017

    Samolot, lody, dekoracja, super. Ale dla Pana który krok po kroku pięknie informuje. Dzisiaj wypróbuje.Bardzo serdecznie pozdrawiam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Szymon Skrzypek

    Szymon Skrzypek , 31.08.2016

    Mniam :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Patryk Doliński

    Patryk Doliński , 28.05.2015

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karol Celebi

    Karol Celebi , 23.04.2015

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ssss Ssss

    Ssss Ssss , 23.04.2015

    Mniam!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Popis

    Tomasz Popis , 13.04.2015

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Michał Kisiel

    Michał Kisiel , 10.04.2015

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody podawane na wafelku "Samolot" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody podawane na wafelku "Samolot" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody podawane na wafelku "Samolot" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody podawane na wafelku "Samolot" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody podawane na wafelku "Samolot" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody podawane na wafelku "Samolot" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody podawane na wafelku "Samolot" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lody podawane na wafelku "Samolot" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Lody podawane na wafelku "Samolot"Lody podawane na wafelku "Samolot"

Sekretem udanego deseru jest nie tylko właściwy dobór składników, ale również efektowna forma podania. Jeśli szukasz inspiracji na zaserwowanie zimnego poczęstunku, to przepis na lody podawane na wafelku w formie samolotu na pewno przypadnie Ci do gustu. Jego przygotowanie jest bardzo proste i, co ważne, nie zajmuje wiele czasu. Wystarczy wyciąć z dużego wafla kształt samolotu i efektownie go przyozdobić. W tym celu wykorzystasz z powodzeniem zarówno posypki cukiernicze o różnych kształtach, np. gwiazdek czy patyczków, jak i kolorowe pisaki spożywcze. Smak słodkiego deseru doskonale przełamią lekko kwaśne owoce. Wybierz np. kiwi, maliny czy truskawki. Z wybranych owoców możesz też uformować słońce, księżyc albo Drogę Mleczną. Lody podawane na wafelku „samolot” to doskonały sposób na przygotowanie kreatywnego deseru. Serwuj go jako poobiedni deser lub podwieczorek. Sprawdzi się na różnego rodzaju przyjęciach. Mamy nadzieję, że przygotowywanie lodowych deserów z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.