Lody śmietankowe "Tropikalne wyspy" przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lody śmietankowe "Tropikalne wyspy"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

125 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

123 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zacznij od namalowania na talerzu fal za pomocą polewy z białej czekolady.

Krok 2

Z lodów śmietankowych Big Milk Trio Caramella zrób dwie duże kulki i umieść je na środku talerza.

Krok 3

W każdą z nich wetknij rurkę waflową. Uformuj małą kulkę z lodów czekoladowych i przekrój ją na pół. Każdą z połówek umieść na czubku waflowej rurki.

Krok 4

Liście palmowe wykonaj, wtykając listki mięty w lody czekoladowe. Niech listki lekko opadają. Pod palmami, jako spadające kokosy, umieść orzechy laskowe. Deser udekoruj cząstkami świeżych truskawek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody śmietankowe "Tropikalne wyspy" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody śmietankowe "Tropikalne wyspy" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody śmietankowe "Tropikalne wyspy" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody śmietankowe "Tropikalne wyspy" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody śmietankowe "Tropikalne wyspy" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody śmietankowe "Tropikalne wyspy" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody śmietankowe "Tropikalne wyspy" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lody śmietankowe "Tropikalne wyspy" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Lody śmietankowe "Tropikalne wyspy"Lody śmietankowe "Tropikalne wyspy"

„Tropikalne wyspy” to świetna inspiracja na słodki poczęstunek, zwłaszcza w sezonie wakacyjnym. Lody te nie tylko efektownie i oryginalnie wyglądają, ale też, co najważniejsze, wspaniale smakują. Delikatne lody śmietankowe, przełamane lekko kwaskowatymi truskawkami i połączone z orzechami laskowymi zaspokoją nawet najwybredniejsze podniebienia. Przygotowanie palm z rurek waflowych i listków świeżej mięty nie będzie szczególnie czasochłonne. Wbij ich „konary” w gałki umieszczonych na talerzu lodów. Całość ozdób truskawkami. Zamiast nich możesz użyć również innych owoców, na przykład kiwi czy mandarynek. Wygląd lodów śmietankowych „tropikalne wyspy” da się ewentualnie wzbogacić dodatkową dekoracją. Użyj do niej kolorowych posypek lub wiórków czekoladowych. Te ostatnie z łatwością przygotujesz samodzielnie, jeśli wcześniej schłodzoną tabliczkę czekolady zetrzesz na grubych oczkach tarki. Z polew w różnych kolorach narysuj na talerzu fale lub morskie zwierzęta. Pobierz listę składników i przygotuj smaczny deser.