Lody śmietankowe "Tropikalne wyspy"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

118 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

109 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zacznij od namalowania na talerzu fal za pomocą polewy z białej czekolady.

Krok 2

Z lodów śmietankowych Big Milk Trio Caramella zrób dwie duże kulki i umieść je na środku talerza.

Krok 3

W każdą z nich wetknij rurkę waflową. Uformuj małą kulkę z lodów czekoladowych i przekrój ją na pół. Każdą z połówek umieść na czubku waflowej rurki.

Krok 4

Liście palmowe wykonaj, wtykając listki mięty w lody czekoladowe. Niech listki lekko opadają. Pod palmami, jako spadające kokosy, umieść orzechy laskowe. Deser udekoruj cząstkami świeżych truskawek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody śmietankowe "Tropikalne wyspy" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody śmietankowe "Tropikalne wyspy" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody śmietankowe "Tropikalne wyspy" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody śmietankowe "Tropikalne wyspy" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody śmietankowe "Tropikalne wyspy" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody śmietankowe "Tropikalne wyspy" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody śmietankowe "Tropikalne wyspy" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Lody śmietankowe "Tropikalne wyspy"Lody śmietankowe "Tropikalne wyspy"

„Tropikalne wyspy” to świetna inspiracja na słodki poczęstunek, zwłaszcza w sezonie wakacyjnym. Lody te nie tylko efektownie i oryginalnie wyglądają, ale też, co najważniejsze, wspaniale smakują. Delikatne lody śmietankowe, przełamane lekko kwaskowatymi truskawkami i połączone z orzechami laskowymi zaspokoją nawet najwybredniejsze podniebienia. Przygotowanie palm z rurek waflowych i listków świeżej mięty nie będzie szczególnie czasochłonne. Wbij ich „konary” w gałki umieszczonych na talerzu lodów. Całość ozdób truskawkami. Zamiast nich możesz użyć również innych owoców, na przykład kiwi czy mandarynek. Wygląd lodów śmietankowych „tropikalne wyspy” da się ewentualnie wzbogacić dodatkową dekoracją. Użyj do niej kolorowych posypek lub wiórków czekoladowych. Te ostatnie z łatwością przygotujesz samodzielnie, jeśli wcześniej schłodzoną tabliczkę czekolady zetrzesz na grubych oczkach tarki. Z polew w różnych kolorach narysuj na talerzu fale lub morskie zwierzęta. Pobierz listę składników i przygotuj smaczny deser.