
Składniki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zacznij od namalowania na talerzu fal za pomocą polewy z białej czekolady.
Krok 2
Z lodów śmietankowych Big Milk Trio Caramella zrób dwie duże kulki i umieść je na środku talerza.
Krok 3
W każdą z nich wetknij rurkę waflową. Uformuj małą kulkę z lodów czekoladowych i przekrój ją na pół. Każdą z połówek umieść na czubku waflowej rurki.
Krok 4
Liście palmowe wykonaj, wtykając listki mięty w lody czekoladowe. Niech listki lekko opadają. Pod palmami, jako spadające kokosy, umieść orzechy laskowe. Deser udekoruj cząstkami świeżych truskawek.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Lody śmietankowe "Tropikalne wyspy"
„Tropikalne wyspy” to świetna inspiracja na słodki poczęstunek, zwłaszcza w sezonie wakacyjnym. Lody te nie tylko efektownie i oryginalnie wyglądają, ale też, co najważniejsze, wspaniale smakują. Delikatne lody śmietankowe, przełamane lekko kwaskowatymi truskawkami i połączone z orzechami laskowymi zaspokoją nawet najwybredniejsze podniebienia. Przygotowanie palm z rurek waflowych i listków świeżej mięty nie będzie szczególnie czasochłonne. Wbij ich „konary” w gałki umieszczonych na talerzu lodów. Całość ozdób truskawkami. Zamiast nich możesz użyć również innych owoców, na przykład kiwi czy mandarynek. Wygląd lodów śmietankowych „tropikalne wyspy” da się ewentualnie wzbogacić dodatkową dekoracją. Użyj do niej kolorowych posypek lub wiórków czekoladowych. Te ostatnie z łatwością przygotujesz samodzielnie, jeśli wcześniej schłodzoną tabliczkę czekolady zetrzesz na grubych oczkach tarki. Z polew w różnych kolorach narysuj na talerzu fale lub morskie zwierzęta. Pobierz listę składników i przygotuj smaczny deser.