Lody czekoladowe z bitą śmietaną "Kot"
łatwe
122 osoby zapisały

Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Namaluj polewą paski na talerzu.
Krok 2
Ułóż na nich dużą kulkę lodów czekoladowych.
Krok 3
Obok połóż mniejszą kulkę lodów karmelowych – to główka kota.
Krok 4
Na główce namaluj polewą wąsy, nos i oczy. Pyszczek zrób z kolorowej gwiazdki.
Krok 5
Bitą śmietanę wyciśnij z worka cukierniczego, tworząc ogonek kota.
Krok 6
Z wafla wytnij nożem z ząbkami 2 małe trójkąty – uszy kota – i wetknij je w główkę.
Krok 7
Z orzechów nerkowca zrób przednie łapki kota – jak na zdjęciu.
Krok 8
Deser udekoruj żelkami.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Lody czekoladowe z bitą śmietaną "Kot"
Planujesz efektownie podać słodką przekąskę? Sprawdź propozycję na lody czekoladowe z bitą śmietaną „kot". Na początku wykonaj wzory na talerzu za pomocą polewy czekoladowej lub roztopionej gorzkiej czekolady. Ułóż na tym kulki lodów, tak by tworzyły głowę i tułów zwierzątka, a jego ogon zrób z bitej śmietany. Mogą to być także np. lody śmietankowe albo karmelowe. Wybierz do nich swoje ulubione dodatki – udekoruj talerz żelkami, czekoladowymi kwiatkami albo marcepanowymi figurkami. Masa cukrowa świetnie sprawdzi się do przyrządzania tego typu deserów – zrobisz z niej różnorodne elementy, jak np. łapy, uszy oraz oczy kotka. W tym celu wykorzystaj także kawałki wafelków, ciastek albo czekolady. Jeśli lubisz lody ze świeżymi owocami, wycinaj różnorodne kształty z plastrów kiwi lub brzoskwiń, i nimi także dekoruj lodowe desery. Sięgaj także po sosy: karmelowe, czekoladowe albo truskawkowe. Każdy pomysł będzie dobry. Zainspiruj się naszą propozycją na podanie lodów i zaserwuj ten apetyczny deser na najbliższą okazję.