Lody czekoladowe z bitą śmietaną "Kot" przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lody czekoladowe z bitą śmietaną "Kot"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

161 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

123 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Namaluj polewą paski na talerzu.

Krok 2

Ułóż na nich dużą kulkę lodów czekoladowych.

Krok 3

Obok połóż mniejszą kulkę lodów karmelowych – to główka kota.

Krok 4

Na główce namaluj polewą wąsy, nos i oczy. Pyszczek zrób z kolorowej gwiazdki.

Krok 5

Bitą śmietanę wyciśnij z worka cukierniczego, tworząc ogonek kota.

Krok 6

Z wafla wytnij nożem z ząbkami 2 małe trójkąty – uszy kota – i wetknij je w główkę.

Krok 7

Z orzechów nerkowca zrób przednie łapki kota – jak na zdjęciu.

Krok 8

Deser udekoruj żelkami.

1

Opinie o przepisie

  • Kasia Drewczynska

    Kasia Drewczynska , 30.07.2016

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody czekoladowe z bitą śmietaną "Kot" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody czekoladowe z bitą śmietaną "Kot" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody czekoladowe z bitą śmietaną "Kot" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody czekoladowe z bitą śmietaną "Kot" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody czekoladowe z bitą śmietaną "Kot" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody czekoladowe z bitą śmietaną "Kot" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody czekoladowe z bitą śmietaną "Kot" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lody czekoladowe z bitą śmietaną "Kot" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Lody czekoladowe z bitą śmietaną "Kot"Lody czekoladowe z bitą śmietaną "Kot"

Planujesz efektownie podać słodką przekąskę? Sprawdź propozycję na lody czekoladowe z bitą śmietaną „kot". Na początku wykonaj wzory na talerzu za pomocą polewy czekoladowej lub roztopionej gorzkiej czekolady. Ułóż na tym kulki lodów, tak by tworzyły głowę i tułów zwierzątka, a jego ogon zrób z bitej śmietany. Mogą to być także np. lody śmietankowe albo karmelowe. Wybierz do nich swoje ulubione dodatki – udekoruj talerz żelkami, czekoladowymi kwiatkami albo marcepanowymi figurkami. Masa cukrowa świetnie sprawdzi się do przyrządzania tego typu deserów – zrobisz z niej różnorodne elementy, jak np. łapy, uszy oraz oczy kotka. W tym celu wykorzystaj także kawałki wafelków, ciastek albo czekolady. Jeśli lubisz lody ze świeżymi owocami, wycinaj różnorodne kształty z plastrów kiwi lub brzoskwiń, i nimi także dekoruj lodowe desery. Sięgaj także po sosy: karmelowe, czekoladowe albo truskawkowe. Każdy pomysł będzie dobry. Zainspiruj się naszą propozycją na podanie lodów i zaserwuj ten apetyczny deser na najbliższą okazję.