Lody czekoladowe z bitą śmietaną "Kot" przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lody czekoladowe z bitą śmietaną "Kot"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
161 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

125 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Namaluj polewą paski na talerzu.

Krok 2

Ułóż na nich dużą kulkę lodów czekoladowych.

Krok 3

Obok połóż mniejszą kulkę lodów karmelowych – to główka kota.

Krok 4

Na główce namaluj polewą wąsy, nos i oczy. Pyszczek zrób z kolorowej gwiazdki.

Krok 5

Bitą śmietanę wyciśnij z worka cukierniczego, tworząc ogonek kota.

Krok 6

Z wafla wytnij nożem z ząbkami 2 małe trójkąty – uszy kota – i wetknij je w główkę.

Krok 7

Z orzechów nerkowca zrób przednie łapki kota – jak na zdjęciu.

Krok 8

Deser udekoruj żelkami.

2

Opinie o przepisie

  • magdalena kaczmarek

    magdalena kaczmarek , 08.07.2024

    Żadne dziecko się nie oprze tak pięknie podane i ciekawie. Sama bym się skusiła.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kasia Drewczynska

    Kasia Drewczynska , 30.07.2016

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody czekoladowe z bitą śmietaną "Kot" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody czekoladowe z bitą śmietaną "Kot" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody czekoladowe z bitą śmietaną "Kot" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody czekoladowe z bitą śmietaną "Kot" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody czekoladowe z bitą śmietaną "Kot" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody czekoladowe z bitą śmietaną "Kot" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody czekoladowe z bitą śmietaną "Kot" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lody czekoladowe z bitą śmietaną "Kot" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Lody czekoladowe z bitą śmietaną "Kot"Lody czekoladowe z bitą śmietaną "Kot"

Planujesz efektownie podać słodką przekąskę? Sprawdź propozycję na lody czekoladowe z bitą śmietaną „kot". Na początku wykonaj wzory na talerzu za pomocą polewy czekoladowej lub roztopionej gorzkiej czekolady. Ułóż na tym kulki lodów, tak by tworzyły głowę i tułów zwierzątka, a jego ogon zrób z bitej śmietany. Mogą to być także np. lody śmietankowe albo karmelowe. Wybierz do nich swoje ulubione dodatki – udekoruj talerz żelkami, czekoladowymi kwiatkami albo marcepanowymi figurkami. Masa cukrowa świetnie sprawdzi się do przyrządzania tego typu deserów – zrobisz z niej różnorodne elementy, jak np. łapy, uszy oraz oczy kotka. W tym celu wykorzystaj także kawałki wafelków, ciastek albo czekolady. Jeśli lubisz lody ze świeżymi owocami, wycinaj różnorodne kształty z plastrów kiwi lub brzoskwiń, i nimi także dekoruj lodowe desery. Sięgaj także po sosy: karmelowe, czekoladowe albo truskawkowe. Każdy pomysł będzie dobry. Zainspiruj się naszą propozycją na podanie lodów i zaserwuj ten apetyczny deser na najbliższą okazję.