
Składniki
1 opakowanie
200 mililitrów
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zmiksuj dokładnie mrożone truskawki z mlekiem i listkami mięty. W sezonie możesz użyć świeżych truskawek.

Krok 2
Na dno szklanki dodaj dwie kulki lodów truskawkowych.

Krok 3
Wlej wcześniej przygotowany koktajl truskawkowy. Całość udekoruj świeżą truskawką i listkami mięty.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Lodowy koktajl truskawkowy
Ten przepis może Ci się przydać, kiedy szukasz ochłody, masz ochotę na smaczny deser lub urządzasz przyjęcie. Lodowy koktajl truskawkowy będzie odpowiednim wyborem na niemal każdą okazję. Aby go przygotować, na początek dokładnie zblenduj mrożone truskawki z mlekiem i listkami mięty. W sezonie użyj świeżych truskawek, pamiętając o tym, by obrać je z szypułek. Dla urozmaicenia smaku możesz dodać również miód lub cukier trzcinowy. Sprawdzi się także banan. Kulki lodów truskawkowych włóż do szklanki lub słoika i wlej przygotowany koktajl truskawkowy. Przed zaserwowaniem, umieść napój na chwilę w lodówce. Dla uatrakcyjnienia wyglądu część owoców nadziej na słomkę, a koktajl udekoruj listkami świeżej mięty. Podawaj w słoiku lub wysokiej szklance. Jako dodatek pasować będą sezonowe owoce, rurki waflowe z nadzieniem lub cytrynowe kruche ciasteczka. Sprawdź, jak łatwo i szybko można wykonać ten deser. A może masz własny pomysł na jego oryginalne podanie? Koniecznie podziel się nim w komentarzu poniżej.



































