
Składniki
1 opakowanie
200 mililitrów
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zmiksuj dokładnie mrożone truskawki z mlekiem i listkami mięty. W sezonie możesz użyć świeżych truskawek.

Krok 2
Na dno szklanki dodaj dwie kulki lodów truskawkowych.

Krok 3
Wlej wcześniej przygotowany koktajl truskawkowy. Całość udekoruj świeżą truskawką i listkami mięty.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Lodowy koktajl truskawkowy
Ten przepis może Ci się przydać, kiedy szukasz ochłody, masz ochotę na smaczny deser lub urządzasz przyjęcie. Lodowy koktajl truskawkowy będzie odpowiednim wyborem na niemal każdą okazję. Aby go przygotować, na początek dokładnie zblenduj mrożone truskawki z mlekiem i listkami mięty. W sezonie użyj świeżych truskawek, pamiętając o tym, by obrać je z szypułek. Dla urozmaicenia smaku możesz dodać również miód lub cukier trzcinowy. Sprawdzi się także banan. Kulki lodów truskawkowych włóż do szklanki lub słoika i wlej przygotowany koktajl truskawkowy. Przed zaserwowaniem, umieść napój na chwilę w lodówce. Dla uatrakcyjnienia wyglądu część owoców nadziej na słomkę, a koktajl udekoruj listkami świeżej mięty. Podawaj w słoiku lub wysokiej szklance. Jako dodatek pasować będą sezonowe owoce, rurki waflowe z nadzieniem lub cytrynowe kruche ciasteczka. Sprawdź, jak łatwo i szybko można wykonać ten deser. A może masz własny pomysł na jego oryginalne podanie? Koniecznie podziel się nim w komentarzu poniżej.