Deser z lodami "Biszkoptowa piramida" przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Deser z lodami "Biszkoptowa piramida"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

50 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na talerzu umieść 9 małych kulek lodowych o smaku śmietankowym, tak aby utworzyły kwadrat – podstawę piramidy.

Krok 2

Ułóż na nich drugą warstwę z 4 kulek karmelowych, następnie trzecią z 3 kulek o smaku ciasteczkowym, tworząc w ten sposób piramidę.

Krok 3

Po bokach piramidy ustaw rurki waflowe (tak jak na zdjęciu). Deser możesz udekorować ciasteczkami i drażetkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Deser z lodami "Biszkoptowa piramida" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Deser z lodami "Biszkoptowa piramida" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Deser z lodami "Biszkoptowa piramida" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Deser z lodami "Biszkoptowa piramida" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Deser z lodami "Biszkoptowa piramida" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Deser z lodami "Biszkoptowa piramida" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Deser z lodami "Biszkoptowa piramida" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Deser z lodami "Biszkoptowa piramida" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Deser z lodami "Biszkoptowa piramida"Deser z lodami "Biszkoptowa piramida"

Przygotowując deser na przyjęcie, zadbaj nie tylko o jego smak, ale i sposób podania. Deser z lodami „biszkoptowa piramida” będzie prawdziwą ozdobą stołu podczas spotkań z przyjaciółmi lub miłym zwieńczeniem uroczystego obiadu. Na początek ułóż na dużym (najlepiej jednolitym i płaskim) talerzu dziewięć małych kulek lodowych o smaku wanilii, które utworzą kwadrat, a jednocześnie podstawę piramidy. Następnie ułóż na tym drugą, mniejszą warstwę z kulek karmelowych, a na końcu czubek piramidy złożony z trzech lodowych kulek o smaku ciasteczkowym. Do dekoracji wykorzystaj ciasteczka migdałowe lub czekoladowe drażetki. Dobrze sprawdzą się jednak także migdały oraz orzechy – włoskie lub laskowe. Inną propozycją podania jest polanie deseru syropem: klonowym lub czekoladowym, oraz wykorzystanie bakalii, m.in. daktyli i fig. Jeśli chcesz, na szczycie piramidy połóż listki świeżej mięty. Wypróbuj nasz przepis na ten efektowny deser, a swoją propozycją jego zaserwowania podziel się w komentarzu poniżej.