Deser z lodami "Biszkoptowa piramida" przepis – Zobacz na przepisy.pl

Deser z lodami "Biszkoptowa piramida"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

51 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na talerzu umieść 9 małych kulek lodowych o smaku śmietankowym, tak aby utworzyły kwadrat – podstawę piramidy.

Krok 2

Ułóż na nich drugą warstwę z 4 kulek karmelowych, następnie trzecią z 3 kulek o smaku ciasteczkowym, tworząc w ten sposób piramidę.

Krok 3

Po bokach piramidy ustaw rurki waflowe (tak jak na zdjęciu). Deser możesz udekorować ciasteczkami i drażetkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Deser z lodami "Biszkoptowa piramida" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Deser z lodami "Biszkoptowa piramida" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Deser z lodami "Biszkoptowa piramida" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Deser z lodami "Biszkoptowa piramida" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Deser z lodami "Biszkoptowa piramida" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Deser z lodami "Biszkoptowa piramida" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Deser z lodami "Biszkoptowa piramida" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Deser z lodami "Biszkoptowa piramida"Deser z lodami "Biszkoptowa piramida"

Przygotowując deser na przyjęcie, zadbaj nie tylko o jego smak, ale i sposób podania. Deser z lodami „biszkoptowa piramida” będzie prawdziwą ozdobą stołu podczas spotkań z przyjaciółmi lub miłym zwieńczeniem uroczystego obiadu. Na początek ułóż na dużym (najlepiej jednolitym i płaskim) talerzu dziewięć małych kulek lodowych o smaku wanilii, które utworzą kwadrat, a jednocześnie podstawę piramidy. Następnie ułóż na tym drugą, mniejszą warstwę z kulek karmelowych, a na końcu czubek piramidy złożony z trzech lodowych kulek o smaku ciasteczkowym. Do dekoracji wykorzystaj ciasteczka migdałowe lub czekoladowe drażetki. Dobrze sprawdzą się jednak także migdały oraz orzechy – włoskie lub laskowe. Inną propozycją podania jest polanie deseru syropem: klonowym lub czekoladowym, oraz wykorzystanie bakalii, m.in. daktyli i fig. Jeśli chcesz, na szczycie piramidy połóż listki świeżej mięty. Wypróbuj nasz przepis na ten efektowny deser, a swoją propozycją jego zaserwowania podziel się w komentarzu poniżej.