Lody dla dzieci "Miś" przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lody dla dzieci "Miś"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
69 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przed przygotowaniem deseru podgrzej w garnku z wodą lukier.

Krok 2

Z lodów o smakach ciasteczkowym, śmietankowym i karmelowym zrób 3 kulki. Nałóż je jedna na drugą, tak aby lekko się skleiły, i włóż do zamrażalnika na 10 minut.

Krok 3

Gdy zamarzną, przełóż je do waflowego koszyczka. Z czekoladowych drażetek zrób oczy, a z ciasteczek uszy misia.

Krok 4

Polewą lukrową namaluj uśmiechniętą buzię i nosek misia. Z kolorowych drażetek zrób guziki. Lody podawaj od razu.

2

Opinie o przepisie

  • Natalia Neumann

    Natalia Neumann , 13.08.2020

    mniam pyha te dania

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Patryk Doliński

    Patryk Doliński , 28.04.2015

    Bardzo dobry deser, polecam!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody dla dzieci "Miś" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody dla dzieci "Miś" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody dla dzieci "Miś" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody dla dzieci "Miś" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody dla dzieci "Miś" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody dla dzieci "Miś" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody dla dzieci "Miś" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lody dla dzieci "Miś" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Lody dla dzieci "Miś"Lody dla dzieci "Miś"

Desery lodowe stwarzają wiele możliwości łączenia smaków oraz właściwie nieograniczone możliwości ich kreatywnego podania. Skorzystaj z naszych kolorowych inspiracji i przygotuj lody „miś”. Jak wykonać taki deser? Na początek podgrzej w niewielkim garnku wodę z lukrem. Następnie z lodów o smakach śmietankowym, ciasteczkowym i karmelowym wydrąż trzy kulki o podobnej wielkości. Przełóż je na przykład na talerz, tak by leżały równo, jedna na drugiej, i by dobrze się ze sobą skleiły. Włóż je ponownie do zamrażalnika na około dziesięć minut, a gdy zamarzną, przełóż do specjalnego waflowego koszyczka. Na koniec zrób z czekoladowych drażetek oczy i guziki„misia”, a z malutkich ciasteczek – jego uszy. Uśmiech wykonaj za pomocą przygotowanej wcześniej polewy cukrowej lub narysuj go cukrowym pisakiem. Jeśli nie masz akurat pod ręką kolorowych draży, równie dobrze zrobisz oczy i usta zwierzątka przy użyciu bakalii. Deser podawaj od razu po udekorowaniu, koniecznie dobrze schłodzony. Będzie apetycznym uwieńczeniem obiadu lub przyjęcia.