Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przed przygotowaniem deseru podgrzej w garnku z wodą lukier.
Krok 2
Z lodów o smakach ciasteczkowym, śmietankowym i karmelowym zrób 3 kulki. Nałóż je jedna na drugą, tak aby lekko się skleiły, i włóż do zamrażalnika na 10 minut.
Krok 3
Gdy zamarzną, przełóż je do waflowego koszyczka. Z czekoladowych drażetek zrób oczy, a z ciasteczek uszy misia.
Krok 4
Polewą lukrową namaluj uśmiechniętą buzię i nosek misia. Z kolorowych drażetek zrób guziki. Lody podawaj od razu.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Lody dla dzieci "Miś"
Desery lodowe stwarzają wiele możliwości łączenia smaków oraz właściwie nieograniczone możliwości ich kreatywnego podania. Skorzystaj z naszych kolorowych inspiracji i przygotuj lody „miś”. Jak wykonać taki deser? Na początek podgrzej w niewielkim garnku wodę z lukrem. Następnie z lodów o smakach śmietankowym, ciasteczkowym i karmelowym wydrąż trzy kulki o podobnej wielkości. Przełóż je na przykład na talerz, tak by leżały równo, jedna na drugiej, i by dobrze się ze sobą skleiły. Włóż je ponownie do zamrażalnika na około dziesięć minut, a gdy zamarzną, przełóż do specjalnego waflowego koszyczka. Na koniec zrób z czekoladowych drażetek oczy i guziki„misia”, a z malutkich ciasteczek – jego uszy. Uśmiech wykonaj za pomocą przygotowanej wcześniej polewy cukrowej lub narysuj go cukrowym pisakiem. Jeśli nie masz akurat pod ręką kolorowych draży, równie dobrze zrobisz oczy i usta zwierzątka przy użyciu bakalii. Deser podawaj od razu po udekorowaniu, koniecznie dobrze schłodzony. Będzie apetycznym uwieńczeniem obiadu lub przyjęcia.