
Składniki
60 gramów
1 szklanka
1 szklanka
4 sztuki
7 łyżek
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój banany wzdłuż na pół i skrop sokiem z cytryny.
Krok 2
Rozpuść masło i wrzuć na patelnię cukier trzcinowy.
Krok 3
Podsmaż banany z obu stron tak aby uzyskać lekko brązową skórkę.
Krok 4
Dodaj cynamon, rum i likier bananowy. Podpal alkohol na patelni.
Krok 5
Kiedy ogień zgaśnie połóż banany na talerzu wraz z lodami. Udekoruj odrobiną czekolady i listkiem mięty.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej