Składniki
60 gramów
1 szklanka
1 szklanka
4 sztuki
7 łyżek
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój banany wzdłuż na pół i skrop sokiem z cytryny.
Krok 2
Rozpuść masło i wrzuć na patelnię cukier trzcinowy.
Krok 3
Podsmaż banany z obu stron tak aby uzyskać lekko brązową skórkę.
Krok 4
Dodaj cynamon, rum i likier bananowy. Podpal alkohol na patelni.
Krok 5
Kiedy ogień zgaśnie połóż banany na talerzu wraz z lodami. Udekoruj odrobiną czekolady i listkiem mięty.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej