Karaibski deser bananowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karaibski deser bananowy

Autor: rtiopek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 gramów

1 szklanka

1 szklanka

4 sztuki

7 łyżek

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój banany wzdłuż na pół i skrop sokiem z cytryny.

Krok 2

Rozpuść masło i wrzuć na patelnię cukier trzcinowy.

Krok 3

Podsmaż banany z obu stron tak aby uzyskać lekko brązową skórkę.

Krok 4

Dodaj cynamon, rum i likier bananowy. Podpal alkohol na patelni.

Krok 5

Kiedy ogień zgaśnie połóż banany na talerzu wraz z lodami. Udekoruj odrobiną czekolady i listkiem mięty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karaibski deser bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karaibski deser bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karaibski deser bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karaibski deser bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karaibski deser bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karaibski deser bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karaibski deser bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karaibski deser bananowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej