Karaibski deser bananowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karaibski deser bananowy

Autor: rtiopek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 gramów

1 szklanka

1 szklanka

4 sztuki

7 łyżek

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój banany wzdłuż na pół i skrop sokiem z cytryny.

Krok 2

Rozpuść masło i wrzuć na patelnię cukier trzcinowy.

Krok 3

Podsmaż banany z obu stron tak aby uzyskać lekko brązową skórkę.

Krok 4

Dodaj cynamon, rum i likier bananowy. Podpal alkohol na patelni.

Krok 5

Kiedy ogień zgaśnie połóż banany na talerzu wraz z lodami. Udekoruj odrobiną czekolady i listkiem mięty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karaibski deser bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karaibski deser bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karaibski deser bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karaibski deser bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karaibski deser bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karaibski deser bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karaibski deser bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karaibski deser bananowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Rolmopsy
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej