Karaibski deser bananowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karaibski deser bananowy

Autor: rtiopek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 gramów

1 szklanka

1 szklanka

4 sztuki

7 łyżek

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój banany wzdłuż na pół i skrop sokiem z cytryny.

Krok 2

Rozpuść masło i wrzuć na patelnię cukier trzcinowy.

Krok 3

Podsmaż banany z obu stron tak aby uzyskać lekko brązową skórkę.

Krok 4

Dodaj cynamon, rum i likier bananowy. Podpal alkohol na patelni.

Krok 5

Kiedy ogień zgaśnie połóż banany na talerzu wraz z lodami. Udekoruj odrobiną czekolady i listkiem mięty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karaibski deser bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karaibski deser bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karaibski deser bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karaibski deser bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karaibski deser bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karaibski deser bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karaibski deser bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karaibski deser bananowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej