
Składniki
60 gramów
1 szklanka
1 szklanka
4 sztuki
7 łyżek
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój banany wzdłuż na pół i skrop sokiem z cytryny.
Krok 2
Rozpuść masło i wrzuć na patelnię cukier trzcinowy.
Krok 3
Podsmaż banany z obu stron tak aby uzyskać lekko brązową skórkę.
Krok 4
Dodaj cynamon, rum i likier bananowy. Podpal alkohol na patelni.
Krok 5
Kiedy ogień zgaśnie połóż banany na talerzu wraz z lodami. Udekoruj odrobiną czekolady i listkiem mięty.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej