Karaibski deser bananowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karaibski deser bananowy

Autor: rtiopek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 gramów

1 szklanka

1 szklanka

4 sztuki

7 łyżek

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój banany wzdłuż na pół i skrop sokiem z cytryny.

Krok 2

Rozpuść masło i wrzuć na patelnię cukier trzcinowy.

Krok 3

Podsmaż banany z obu stron tak aby uzyskać lekko brązową skórkę.

Krok 4

Dodaj cynamon, rum i likier bananowy. Podpal alkohol na patelni.

Krok 5

Kiedy ogień zgaśnie połóż banany na talerzu wraz z lodami. Udekoruj odrobiną czekolady i listkiem mięty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karaibski deser bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karaibski deser bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karaibski deser bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karaibski deser bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karaibski deser bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karaibski deser bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karaibski deser bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karaibski deser bananowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej