Omlet przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

13

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

173 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

171 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oddziel żółtka od białek.

Krok 2

Ubij białka na sztywną pianę.

Krok 3

Pod sam koniec ubijania dodaj żółtka, mąkę oraz sól.

Krok 4

Rozgrzej olej i trzymaj na brzegu płyty.

Krok 5

Na rozgrzaną patelnię wlej masę, a po chwili obróć.

1

Opinie o przepisie

  • Leszek Karoliński

    Leszek Karoliński , 04.03.2016

    proponuję pycha

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej