Omlet przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

13

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

173 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

171 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oddziel żółtka od białek.

Krok 2

Ubij białka na sztywną pianę.

Krok 3

Pod sam koniec ubijania dodaj żółtka, mąkę oraz sól.

Krok 4

Rozgrzej olej i trzymaj na brzegu płyty.

Krok 5

Na rozgrzaną patelnię wlej masę, a po chwili obróć.

1

Opinie o przepisie

  • Leszek Karoliński

    Leszek Karoliński , 04.03.2016

    proponuję pycha

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej