Omlet przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

13

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

174 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

171 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oddziel żółtka od białek.

Krok 2

Ubij białka na sztywną pianę.

Krok 3

Pod sam koniec ubijania dodaj żółtka, mąkę oraz sól.

Krok 4

Rozgrzej olej i trzymaj na brzegu płyty.

Krok 5

Na rozgrzaną patelnię wlej masę, a po chwili obróć.

1

Opinie o przepisie

  • Leszek Karoliński

    Leszek Karoliński , 04.03.2016

    proponuję pycha

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej