
Składniki
2 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oddziel żółtka od białek.
Krok 2
Ubij białka na sztywną pianę.
Krok 3
Pod sam koniec ubijania dodaj żółtka, mąkę oraz sól.
Krok 4
Rozgrzej olej i trzymaj na brzegu płyty.
Krok 5
Na rozgrzaną patelnię wlej masę, a po chwili obróć.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej