Alasz przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Alasz

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

20 gramów

500 gramów

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z cukru i wody przyrządź syrop.

Krok 2

Dodaj do niego spirytus i wymieszaj.

Krok 3

Zasyp kminkiem i odstaw na tydzień.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Alasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Alasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Alasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Alasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Alasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Alasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Alasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Alasz - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
18 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej