Składniki
200 mililitrów
1 sztuka
200 gramów
10 sztuk
750 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wciśnij sok z cytryny, po czym zagotuj z wodą, miodem i goździkami.
Krok 2
Laskę wanilii rozetnij wzdłuż i nożem zdrap ziarna. Następnie dodaj do wywaru.
Krok 3
Do wrzącego płynu wlej butelkę wina i przykryj, aby alkohol nie wyparował. Podawaj gorące.
Przepisy w Waszym wykonaniu
2 osoby oglądają przepis: 
Cepeliny czyli litewskie kartacze (z serem)
50 min.
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej