Grzaniec

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

1 sztuka

200 gramów

10 sztuk

750 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wciśnij sok z cytryny, po czym zagotuj z wodą, miodem i goździkami.

Krok 2

Laskę wanilii rozetnij wzdłuż i nożem zdrap ziarna. Następnie dodaj do wywaru.

Krok 3

Do wrzącego płynu wlej butelkę wina i przykryj, aby alkohol nie wyparował. Podawaj gorące.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Sałatka gyros
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej