Grzaniec

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

1 sztuka

200 gramów

10 sztuk

750 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wciśnij sok z cytryny, po czym zagotuj z wodą, miodem i goździkami.

Krok 2

Laskę wanilii rozetnij wzdłuż i nożem zdrap ziarna. Następnie dodaj do wywaru.

Krok 3

Do wrzącego płynu wlej butelkę wina i przykryj, aby alkohol nie wyparował. Podawaj gorące.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej