
Składniki
200 mililitrów
1 sztuka
200 gramów
10 sztuk
750 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wciśnij sok z cytryny, po czym zagotuj z wodą, miodem i goździkami.
Krok 2
Laskę wanilii rozetnij wzdłuż i nożem zdrap ziarna. Następnie dodaj do wywaru.
Krok 3
Do wrzącego płynu wlej butelkę wina i przykryj, aby alkohol nie wyparował. Podawaj gorące.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Podobne przepisy
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej