Grzaniec przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzaniec

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

1 sztuka

200 gramów

10 sztuk

750 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wciśnij sok z cytryny, po czym zagotuj z wodą, miodem i goździkami.

Krok 2

Laskę wanilii rozetnij wzdłuż i nożem zdrap ziarna. Następnie dodaj do wywaru.

Krok 3

Do wrzącego płynu wlej butelkę wina i przykryj, aby alkohol nie wyparował. Podawaj gorące.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzaniec - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej