Grzaniec przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzaniec

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

1 sztuka

200 gramów

10 sztuk

750 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wciśnij sok z cytryny, po czym zagotuj z wodą, miodem i goździkami.

Krok 2

Laskę wanilii rozetnij wzdłuż i nożem zdrap ziarna. Następnie dodaj do wywaru.

Krok 3

Do wrzącego płynu wlej butelkę wina i przykryj, aby alkohol nie wyparował. Podawaj gorące.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzaniec - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej