Grzaniec przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzaniec

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

1 sztuka

200 gramów

10 sztuk

750 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wciśnij sok z cytryny, po czym zagotuj z wodą, miodem i goździkami.

Krok 2

Laskę wanilii rozetnij wzdłuż i nożem zdrap ziarna. Następnie dodaj do wywaru.

Krok 3

Do wrzącego płynu wlej butelkę wina i przykryj, aby alkohol nie wyparował. Podawaj gorące.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzaniec - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej