
Składniki
6 opakowań
1 opakowanie
2 opakowania
2 opakowania
0.5 litra
0.75 sztuki
300 mililitrów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko skondensowane gotować w puszcze ok. 3 godzin (można użyć gotowej masy kajmakowej).
Krok 2
Budynie ugotować w 0,5 litra mleka. Ostudzone budynie połączyć z masłem (mikserem po troszku aby mleko nie oddzieliło się od budyniu ).
Krok 3
Śmietankę ubić na sztywno ze śnieżką.
Krok 4
W foremce o wymiarach 23x28 cm wyłożyć spód formy herbatnikami, następne położyć masę karmelową, herbatniki, masę budyniową, herbatniki, bitą śmietanę, herbatniki i czekoladę.
Krok 5
Ciasto wsadzić do lodówki na co najmniej 12 godzin.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej