Dodaj do ksiązki kucharskiej 3Bit

3Bit

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 8 osób łatwe Autor: Aleksandra.K

3Bit - składniki:

  • herbatniki - 6 opakowań
  • mleko skondensowane słodzone - 1 opakowanie
  • budyń śmietankowy - 2 opakowania
  • śnieżka - 2 opakowania
  • mleko - 0.5 litra
  • masło - 0.75 sztuki
  • śmietana 30% - 300 mililitrów
  • polewa czekoladowa - 1 opakowanie

3Bit - Sposób przygotowania:

  1. Mleko skondensowane gotować w puszcze ok. 3 godzin (można użyć gotowej masy kajmakowej).
  2. Budynie ugotować w 0,5 litra mleka. Ostudzone budynie połączyć z masłem (mikserem po troszku aby mleko nie oddzieliło się od budyniu ).
  3. Śmietankę ubić na sztywno ze śnieżką.
  4. W foremce o wymiarach 23x28 cm wyłożyć spód formy herbatnikami, następne położyć masę karmelową, herbatniki, masę budyniową, herbatniki, bitą śmietanę, herbatniki i czekoladę.
  5. Ciasto wsadzić do lodówki na co najmniej 12 godzin.
Dodaj do książki kucharskiej

3BIT - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mleko skondensowane gotować w puszcze ok. 3 godzin (można użyć gotowej masy kajmakowej).

2

Budynie ugotować w 0,5 litra mleka. Ostudzone budynie połączyć z masłem (mikserem po troszku aby mleko nie oddzieliło się od budyniu ).

3

Śmietankę ubić na sztywno ze śnieżką.

4

W foremce o wymiarach 23x28 cm wyłożyć spód formy herbatnikami, następne położyć masę karmelową, herbatniki, masę budyniową, herbatniki, bitą śmietanę, herbatniki i czekoladę.

5

Ciasto wsadzić do lodówki na co najmniej 12 godzin.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNE SAŁATKI.

    Dziś przedstawię pomysły na świąteczne sałatki. Tradycyjne święta w moim domu nie mogą się o...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNE PRZEBOJE. ŁOSOŚ W GALARECIE.

    Na naszym, pięknie nakrytym, stole świąteczny zazwyczaj pojawia się jakieś danie z ryb. ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Krem brokułowy, spagetti kurczak, schab pieczony z cebulą, Parmigiana di melanzane, Potrawy wigilijne, łosoś wędzony plastry, Przepis z sosy do jajek na wielkanoc, Placki, Przepis z pierś kurczaka ze szpinakiem i serem feta, Gulasz wołowy z kalafiorem, Caldo verde - zielona hiszpańska zupa, Sałatka z tuńczykiem, Przepis z ziemniaki z maka ziemniaczana, sos-do-makaronu, Ananasy z naszej klasy, Przepis z świeży tymianek, biały groch, Grillowane steki z karkówki z ziołami i musztardą, Masło orzechowe, w bułce, Schab w pięciu smakach, kuchnia meksykańska mieso, Przepis z bigos z dyni, Pieczeń, Medaliony z indyka z oscypkiem i żurawiną - VIDEO, Potrawy wielkanocne, Sałatka ziemniaczana z majonezem, Afrykański chleb z suszonym mięsem , Kaczka, Sałatka z kapusty pekińskiej , mieso mielone zapiekanka, Proste kotleciki z jajka, Potrawka z kurczaka, Sałatka z kapusty pekińskiej , Pomarańczowy pasztet, Dynia, Barszcz, Szaszłyki z kurczaka na grilla , Przepis z przepis na zupe z porow, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Zupa dyniowa z suszona żurawiną, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Dania z makaronem, Przepis z Papryka z jajkiem, Bigos - VIDEO, Gulasz wegierski, Czarna fasola, Pasta z kurczakiem i sosem śmietanowym , Spaghetti , jabłka na ciepło, Homiłki, Zapiekanka z kurczakiem i szparagami, ciasto na kluski śląskie, Spaghetti Napoli z kulkami mozzarelli, Jarzyny z jajkiem, Przepis z sałatka z piersi, sałatka z dorsza wędzonego, Faszerowane muszelki, Pieczona karkówka z zielonym pieprzem , kurczak w maladze, Sałatki z kurczakiem, Łosoś, Szaszłyki z mięs mieszanych, Jajka