3Bit przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

3Bit

Autor: Aleksandra.K

ratingratingratingratingrating

1

heart
56 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

68 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 litra

0.75 sztuki

300 mililitrów

6 opakowań

1 opakowanie

2 opakowania

2 opakowania

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko skondensowane gotować w puszcze ok. 3 godzin (można użyć gotowej masy kajmakowej).

Krok 2

Budynie ugotować w 0,5 litra mleka. Ostudzone budynie połączyć z masłem (mikserem po troszku aby mleko nie oddzieliło się od budyniu ).

Krok 3

Śmietankę ubić na sztywno ze śnieżką.

Krok 4

W foremce o wymiarach 23x28 cm wyłożyć spód formy herbatnikami, następne położyć masę karmelową, herbatniki, masę budyniową, herbatniki, bitą śmietanę, herbatniki i czekoladę.

Krok 5

Ciasto wsadzić do lodówki na co najmniej 12 godzin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • 3Bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • 3Bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • 3Bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • 3Bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • 3Bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • 3Bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • 3Bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • 3Bit - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej