
Składniki
0.5 litra
0.75 sztuki
300 mililitrów
6 opakowań
1 opakowanie
2 opakowania
2 opakowania
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko skondensowane gotować w puszcze ok. 3 godzin (można użyć gotowej masy kajmakowej).
Krok 2
Budynie ugotować w 0,5 litra mleka. Ostudzone budynie połączyć z masłem (mikserem po troszku aby mleko nie oddzieliło się od budyniu ).
Krok 3
Śmietankę ubić na sztywno ze śnieżką.
Krok 4
W foremce o wymiarach 23x28 cm wyłożyć spód formy herbatnikami, następne położyć masę karmelową, herbatniki, masę budyniową, herbatniki, bitą śmietanę, herbatniki i czekoladę.
Krok 5
Ciasto wsadzić do lodówki na co najmniej 12 godzin.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej