3Bit przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

3Bit

Autor: Aleksandra.K

ratingratingratingratingrating

1

heart
56 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

69 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 litra

0.75 sztuki

300 mililitrów

6 opakowań

1 opakowanie

2 opakowania

2 opakowania

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko skondensowane gotować w puszcze ok. 3 godzin (można użyć gotowej masy kajmakowej).

Krok 2

Budynie ugotować w 0,5 litra mleka. Ostudzone budynie połączyć z masłem (mikserem po troszku aby mleko nie oddzieliło się od budyniu ).

Krok 3

Śmietankę ubić na sztywno ze śnieżką.

Krok 4

W foremce o wymiarach 23x28 cm wyłożyć spód formy herbatnikami, następne położyć masę karmelową, herbatniki, masę budyniową, herbatniki, bitą śmietanę, herbatniki i czekoladę.

Krok 5

Ciasto wsadzić do lodówki na co najmniej 12 godzin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • 3Bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • 3Bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • 3Bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • 3Bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • 3Bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • 3Bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • 3Bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • 3Bit - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Puszyste placki z jabłkami
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej