
Składniki
180 gramów
6 sztuk
100 gramów
200 gramów
10 gramów
100 gramów
1 sztuka
250 gramów
170 gramów
250 gramów
10 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
3 żółtka utrzeć z 30 g cukru. 3 białka ubić 60 g cukru na piane. Obie masy połączyć. Dodać 90 g mąki. W 2 misce utrzeć 3 żółtka z 30 g cukru i połączyć je z pianą z 3 białek ubitą z 60 g cukru. Wsypać 80 g mąki i kakao.
Krok 2
Ciasta rozsmarować na 2 blachach wyłożonych papierem do piecz. Każdy placek piec w temp. 180 st. ok. 12 min. Po upieczeniu oprószyć mąką i wyłożyć na ściereczkę.
Krok 3
Za pomocą okrągłej miski wykroić z biszkoptów 4 koła. 1 kakaowy blat zostawić w całości a resztę pokroić w trójkąty.
Krok 4
Miskę wyłożyć folią spożywczą i poukładać w niej na przemian jasne i ciemne trójkąty. Śmietanę wymieszać z ubitą kremówką, 50 g cukru p. cukrem wan. oraz żelatyną rozpuszczoną w 50 ml gorącej wody.
Krok 5
Masło utrzeć z resztą cukru p. i twarogiem. Dodać zmiksowane maliny. Na trójkąty z ciasta wylać jasny krem. Ułożyć pozostałe kawałki ciasta i wylać malinowe nadzienie. Całość przykryć kakaowym blatem. Wstawić do lodówki na 3 godz. Deser wyjąć z miski, odwracając ją do góry dnem i udekorować malinami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej