Lazania na słodko przepis – Zobacz na przepisy.pl

Lazania na słodko

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szklanka

6 sztuk

4 łyżki

1 opakowanie

2 sztuki

2 szklanki

5 łyżek

1 opakowanie

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Lazanie gotuj we wrzątku przez 2 minuty, wyjmij i wystudź.

Krok 2

Ubij białka i wymieszaj delikatnie z masą makową.

Krok 3

Odłóż po 1/3 posiekanych orzechów i owoców kandyzowanych do dekoracji, resztę dodaj do masy makowej.

Krok 4

Śmietanę zmiksuj z mlekiem, jajkami, cukrem i cukrem waniliowym.

Krok 5

Do podłużnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia włóż 2 płaty ciasta.

Krok 6

Posmaruj niewielką ilością sosu śmietanowego i porcją masy makowej.

Krok 7

Czynność powtarzaj, do momentu wyczerpania składników.

Krok 8

Piecz 40 minut w 180 stopniach. Udekoruj odłożonymi bakaliami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lazania na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lazania na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lazania na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lazania na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lazania na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lazania na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lazania na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej