Lazania na słodko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lazania na słodko

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szklanka

6 sztuk

4 łyżki

1 opakowanie

2 sztuki

2 szklanki

5 łyżek

1 opakowanie

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Lazanie gotuj we wrzątku przez 2 minuty, wyjmij i wystudź.

Krok 2

Ubij białka i wymieszaj delikatnie z masą makową.

Krok 3

Odłóż po 1/3 posiekanych orzechów i owoców kandyzowanych do dekoracji, resztę dodaj do masy makowej.

Krok 4

Śmietanę zmiksuj z mlekiem, jajkami, cukrem i cukrem waniliowym.

Krok 5

Do podłużnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia włóż 2 płaty ciasta.

Krok 6

Posmaruj niewielką ilością sosu śmietanowego i porcją masy makowej.

Krok 7

Czynność powtarzaj, do momentu wyczerpania składników.

Krok 8

Piecz 40 minut w 180 stopniach. Udekoruj odłożonymi bakaliami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lazania na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lazania na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lazania na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lazania na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lazania na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lazania na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lazania na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lazania na słodko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej