Lazania na słodko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lazania na słodko

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szklanka

6 sztuk

4 łyżki

1 opakowanie

2 sztuki

2 szklanki

5 łyżek

1 opakowanie

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Lazanie gotuj we wrzątku przez 2 minuty, wyjmij i wystudź.

Krok 2

Ubij białka i wymieszaj delikatnie z masą makową.

Krok 3

Odłóż po 1/3 posiekanych orzechów i owoców kandyzowanych do dekoracji, resztę dodaj do masy makowej.

Krok 4

Śmietanę zmiksuj z mlekiem, jajkami, cukrem i cukrem waniliowym.

Krok 5

Do podłużnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia włóż 2 płaty ciasta.

Krok 6

Posmaruj niewielką ilością sosu śmietanowego i porcją masy makowej.

Krok 7

Czynność powtarzaj, do momentu wyczerpania składników.

Krok 8

Piecz 40 minut w 180 stopniach. Udekoruj odłożonymi bakaliami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lazania na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lazania na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lazania na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lazania na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lazania na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lazania na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lazania na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lazania na słodko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej