Lazania na słodko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lazania na słodko

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szklanka

6 sztuk

4 łyżki

1 opakowanie

2 sztuki

2 szklanki

5 łyżek

1 opakowanie

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Lazanie gotuj we wrzątku przez 2 minuty, wyjmij i wystudź.

Krok 2

Ubij białka i wymieszaj delikatnie z masą makową.

Krok 3

Odłóż po 1/3 posiekanych orzechów i owoców kandyzowanych do dekoracji, resztę dodaj do masy makowej.

Krok 4

Śmietanę zmiksuj z mlekiem, jajkami, cukrem i cukrem waniliowym.

Krok 5

Do podłużnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia włóż 2 płaty ciasta.

Krok 6

Posmaruj niewielką ilością sosu śmietanowego i porcją masy makowej.

Krok 7

Czynność powtarzaj, do momentu wyczerpania składników.

Krok 8

Piecz 40 minut w 180 stopniach. Udekoruj odłożonymi bakaliami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lazania na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lazania na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lazania na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lazania na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lazania na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lazania na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lazania na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lazania na słodko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Piersi z kurczaka w sosie
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej