Składniki
30 dekagramów
1 litr
20 dekagramów
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko zagotować z cukrem , wsypać wiórka kokosowe i gotować do momentu aż masa zgęstnieje – odstawić i wystudzić.
Krok 2
Masło utrzeć i dodawać krem kokosowy .
Krok 3
Przekładać w następujący sposób : - wafel - powidło - wafel - mniejsza połowa kremu - biszkopty ułożone obok siebie - pozostała część kremu - wafel - powidło - wafel Gotowe ciasto schłodzić w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej