
Składniki
30 dekagramów
1 litr
20 dekagramów
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko zagotować z cukrem , wsypać wiórka kokosowe i gotować do momentu aż masa zgęstnieje – odstawić i wystudzić.
Krok 2
Masło utrzeć i dodawać krem kokosowy .
Krok 3
Przekładać w następujący sposób : - wafel - powidło - wafel - mniejsza połowa kremu - biszkopty ułożone obok siebie - pozostała część kremu - wafel - powidło - wafel Gotowe ciasto schłodzić w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej