Wafel kolorowy

Autor: binozka

ratingratingratingratingrating

1

23 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 litr

20 dekagramów

30 dekagramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko zagotować z cukrem , wsypać wiórka kokosowe i gotować do momentu aż masa zgęstnieje – odstawić i wystudzić.

Krok 2

Masło utrzeć i dodawać krem kokosowy .

Krok 3

Przekładać w następujący sposób : - wafel - powidło - wafel - mniejsza połowa kremu - biszkopty ułożone obok siebie - pozostała część kremu - wafel - powidło - wafel Gotowe ciasto schłodzić w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wafel kolorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wafel kolorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wafel kolorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wafel kolorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wafel kolorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wafel kolorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wafel kolorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej