Wafel kolorowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wafel kolorowy

Autor: binozka

ratingratingratingratingrating

2

heart
23 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 litr

20 dekagramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko zagotować z cukrem , wsypać wiórka kokosowe i gotować do momentu aż masa zgęstnieje – odstawić i wystudzić.

Krok 2

Masło utrzeć i dodawać krem kokosowy .

Krok 3

Przekładać w następujący sposób : - wafel - powidło - wafel - mniejsza połowa kremu - biszkopty ułożone obok siebie - pozostała część kremu - wafel - powidło - wafel Gotowe ciasto schłodzić w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wafel kolorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wafel kolorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wafel kolorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wafel kolorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wafel kolorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wafel kolorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wafel kolorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wafel kolorowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej