
Składniki
30 dekagramów
1 litr
20 dekagramów
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko zagotować z cukrem , wsypać wiórka kokosowe i gotować do momentu aż masa zgęstnieje – odstawić i wystudzić.
Krok 2
Masło utrzeć i dodawać krem kokosowy .
Krok 3
Przekładać w następujący sposób : - wafel - powidło - wafel - mniejsza połowa kremu - biszkopty ułożone obok siebie - pozostała część kremu - wafel - powidło - wafel Gotowe ciasto schłodzić w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej