Wafel kolorowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wafel kolorowy

Autor: binozka

ratingratingratingratingrating

2

heart
23 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 litr

20 dekagramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko zagotować z cukrem , wsypać wiórka kokosowe i gotować do momentu aż masa zgęstnieje – odstawić i wystudzić.

Krok 2

Masło utrzeć i dodawać krem kokosowy .

Krok 3

Przekładać w następujący sposób : - wafel - powidło - wafel - mniejsza połowa kremu - biszkopty ułożone obok siebie - pozostała część kremu - wafel - powidło - wafel Gotowe ciasto schłodzić w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wafel kolorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wafel kolorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wafel kolorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wafel kolorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wafel kolorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wafel kolorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wafel kolorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wafel kolorowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej