Marynata z maślanki do karkówki - przepis do mięsa | Przepisy.pl pixel

Marynata z maślanki do karkówki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

56 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 litr

3 sztuki

1 łyżka

1 pęczek

4 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę pokrój drobno, a cytrynę pokrój w drobną kostkę

Krok 2

Wszystkie składniki zmiksuj razem i dopraw delikatem Knorr.

Krok 3

Zalej marynatą 1 kg karkówki i marynuj przez 24 godz. Dzięki tej marynacie mięso staje się bardziej kruche.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marynata z maślanki do karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marynata z maślanki do karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marynata z maślanki do karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marynata z maślanki do karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marynata z maślanki do karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marynata z maślanki do karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marynata z maślanki do karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marynata z maślanki do karkówki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.

Czytaj więcej

Nuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Marynata z maślanki do karkówkiMarynata z maślanki do karkówki

Wpadłeś kiedyś na to, aby przygotować marynatę z… maślanki? Jeśli nie, to łap gotowy przepis! Wystarczy, że dodasz włoszczyznę, odrobinę cytryny i ulubione przyprawy – świetna marynata z maślanki do mięsa gotowa! To jak, zaskoczysz bliskich nowym pomysłem na karkówkę?

Dla kogo?

Zdecydowanie dla tych, którzy chcą odkryć inne oblicze tradycyjnych potraw czy nowych połączeń smaków. Marynata z maślanki do mięsa to obowiązkowa pozycja!

Na jaką okazję?

Mięso marynowane w maślance będzie smakować wybornie zarówno po przygotowaniu na grillu, jak i w piekarniku – to opcja na nieco zimniejsze dni.

Czy wiesz, że?

Im dłużej pozostawisz w marynacie karkówkę, tym bardziej będzie ona aromatyczna. Dwanaście godzin to niezbędne minimum!

Dla urozmaicenia:

Marynatę z maślanki możesz użyć także do różnych rodzajów mięsa. Będzie pysznie!