
Składniki
1 litr
3 sztuki
1 łyżka
1 pęczek
4 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Włoszczyznę pokrój drobno, a cytrynę pokrój w drobną kostkę
Krok 2
Wszystkie składniki zmiksuj razem i dopraw delikatem Knorr.
Krok 3
Zalej marynatą 1 kg karkówki i marynuj przez 24 godz. Dzięki tej marynacie mięso staje się bardziej kruche.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Marynata z maślanki do karkówki
Wpadłeś kiedyś na to, aby przygotować marynatę z… maślanki? Jeśli nie, to łap gotowy przepis! Wystarczy, że dodasz włoszczyznę, odrobinę cytryny i ulubione przyprawy – świetna marynata z maślanki do mięsa gotowa! To jak, zaskoczysz bliskich nowym pomysłem na karkówkę?
Dla kogo?
Zdecydowanie dla tych, którzy chcą odkryć inne oblicze tradycyjnych potraw czy nowych połączeń smaków. Marynata z maślanki do mięsa to obowiązkowa pozycja!
Na jaką okazję?
Mięso marynowane w maślance będzie smakować wybornie zarówno po przygotowaniu na grillu, jak i w piekarniku – to opcja na nieco zimniejsze dni.
Czy wiesz, że?
Im dłużej pozostawisz w marynacie karkówkę, tym bardziej będzie ona aromatyczna. Dwanaście godzin to niezbędne minimum!
Dla urozmaicenia:
Marynatę z maślanki możesz użyć także do różnych rodzajów mięsa. Będzie pysznie!