Marynata z maślanki do karkówki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 litr

1 pęczek

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę pokrój drobno, a cytrynę pokrój w drobną kostkę

Krok 2

Wszystkie składniki zmiksuj razem i dopraw delikatem Knorr.

Krok 3

Zalej marynatą 1 kg karkówki i marynuj przez 24 godz. Dzięki tej marynacie mięso staje się bardziej kruche.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marynata z maślanki do karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marynata z maślanki do karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marynata z maślanki do karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marynata z maślanki do karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marynata z maślanki do karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marynata z maślanki do karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marynata z maślanki do karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Marynata z maślanki do karkówkiMarynata z maślanki do karkówki

Wpadłeś kiedyś na to, aby przygotować marynatę z… maślanki? Jeśli nie, to łap gotowy przepis! Wystarczy, że dodasz włoszczyznę, odrobinę cytryny i ulubione przyprawy – świetna marynata z maślanki do mięsa gotowa! To jak, zaskoczysz bliskich nowym pomysłem na karkówkę?

Dla kogo?

Zdecydowanie dla tych, którzy chcą odkryć inne oblicze tradycyjnych potraw czy nowych połączeń smaków. Marynata z maślanki do mięsa to obowiązkowa pozycja!

Na jaką okazję?

Mięso marynowane w maślance będzie smakować wybornie zarówno po przygotowaniu na grillu, jak i w piekarniku – to opcja na nieco zimniejsze dni.

Czy wiesz, że?

Im dłużej pozostawisz w marynacie karkówkę, tym bardziej będzie ona aromatyczna. Dwanaście godzin to niezbędne minimum!

Dla urozmaicenia:

Marynatę z maślanki możesz użyć także do różnych rodzajów mięsa. Będzie pysznie!