Marynata z maślanki do karkówki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marynata z maślanki do karkówki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 litr

3 sztuki

1 łyżka

1 pęczek

4 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę pokrój drobno, a cytrynę pokrój w drobną kostkę

Krok 2

Wszystkie składniki zmiksuj razem i dopraw delikatem Knorr.

Krok 3

Zalej marynatą 1 kg karkówki i marynuj przez 24 godz. Dzięki tej marynacie mięso staje się bardziej kruche.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marynata z maślanki do karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marynata z maślanki do karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marynata z maślanki do karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marynata z maślanki do karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marynata z maślanki do karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marynata z maślanki do karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marynata z maślanki do karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marynata z maślanki do karkówki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
27 osób ogląda przepis:
Kruche z serem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Marynata z maślanki do karkówkiMarynata z maślanki do karkówki

Wpadłeś kiedyś na to, aby przygotować marynatę z… maślanki? Jeśli nie, to łap gotowy przepis! Wystarczy, że dodasz włoszczyznę, odrobinę cytryny i ulubione przyprawy – świetna marynata z maślanki do mięsa gotowa! To jak, zaskoczysz bliskich nowym pomysłem na karkówkę?

Dla kogo?

Zdecydowanie dla tych, którzy chcą odkryć inne oblicze tradycyjnych potraw czy nowych połączeń smaków. Marynata z maślanki do mięsa to obowiązkowa pozycja!

Na jaką okazję?

Mięso marynowane w maślance będzie smakować wybornie zarówno po przygotowaniu na grillu, jak i w piekarniku – to opcja na nieco zimniejsze dni.

Czy wiesz, że?

Im dłużej pozostawisz w marynacie karkówkę, tym bardziej będzie ona aromatyczna. Dwanaście godzin to niezbędne minimum!

Dla urozmaicenia:

Marynatę z maślanki możesz użyć także do różnych rodzajów mięsa. Będzie pysznie!