Balsamiczny winegret z oregano przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Balsamiczny winegret z oregano

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

0.5 szklanki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ząbek czosnku obierz i rozgnieć

Krok 2

Oregano posiekaj.

Krok 3

Wszystkie składniki umieść w zakręcanym słoju, a następnie potrząśnij i dobrze wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Balsamiczny winegret z oregano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Balsamiczny winegret z oregano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Balsamiczny winegret z oregano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Balsamiczny winegret z oregano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Balsamiczny winegret z oregano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Balsamiczny winegret z oregano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Balsamiczny winegret z oregano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Balsamiczny winegret z oregano - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Warzywa zapiekane
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej