Sos z kaparami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

150 mililitrów

2 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugrilluj kapary.

Krok 2

Natkę pietruszki posiekaj i wymieszaj z kaparami.

Krok 3

Dodaj majonez, sok z cytryny. Dopraw solą i pieprzem.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
8 osób ogląda przepis:
Warzywa z grilla
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej