Sos z kaparami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos z kaparami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

150 mililitrów

2 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugrilluj kapary.

Krok 2

Natkę pietruszki posiekaj i wymieszaj z kaparami.

Krok 3

Dodaj majonez, sok z cytryny. Dopraw solą i pieprzem.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos z kaparami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Flaki wołowe
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej