Sos prowansalski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos prowansalski

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 sztuki

1 opakowanie

150 mililitrów

1.5 łyżeczki

1.5 łyżeczki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka utrzyj z musztardą i cukrem tak długo, aż sos zgęstnieje.

Krok 2

Następnie dodaj po łyżeczce oliwy i odrobinie octu ciągle mieszając.

Krok 3

Do tak powstałej gęstej masy dodaj sos sałatkowy Knorr. Dokładnie wymieszaj i odstaw na 10 minut.

Krok 4

Na końcu dodaj posiekane kapary.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos prowansalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos prowansalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos prowansalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos prowansalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos prowansalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos prowansalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos prowansalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos prowansalski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej