
Składniki
1 łyżka
2 sztuki
1 opakowanie
150 mililitrów
1.5 łyżeczki
1.5 łyżeczki
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żółtka utrzyj z musztardą i cukrem tak długo, aż sos zgęstnieje.
Krok 2
Następnie dodaj po łyżeczce oliwy i odrobinie octu ciągle mieszając.
Krok 3
Do tak powstałej gęstej masy dodaj sos sałatkowy Knorr. Dokładnie wymieszaj i odstaw na 10 minut.
Krok 4
Na końcu dodaj posiekane kapary.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej