Sos prowansalski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos prowansalski

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 sztuki

1 opakowanie

150 mililitrów

1.5 łyżeczki

1.5 łyżeczki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka utrzyj z musztardą i cukrem tak długo, aż sos zgęstnieje.

Krok 2

Następnie dodaj po łyżeczce oliwy i odrobinie octu ciągle mieszając.

Krok 3

Do tak powstałej gęstej masy dodaj sos sałatkowy Knorr. Dokładnie wymieszaj i odstaw na 10 minut.

Krok 4

Na końcu dodaj posiekane kapary.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos prowansalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos prowansalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos prowansalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos prowansalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos prowansalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos prowansalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos prowansalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos prowansalski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej