Sos prowansalski - przepis z oliwą z oliwek | Przepisy.pl pixel

Sos prowansalski

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 sztuki

1 opakowanie

150 mililitrów

1.5 łyżeczki

1.5 łyżeczki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka utrzyj z musztardą i cukrem tak długo, aż sos zgęstnieje.

Krok 2

Następnie dodaj po łyżeczce oliwy i odrobinie octu ciągle mieszając.

Krok 3

Do tak powstałej gęstej masy dodaj sos sałatkowy Knorr. Dokładnie wymieszaj i odstaw na 10 minut.

Krok 4

Na końcu dodaj posiekane kapary.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos prowansalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos prowansalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos prowansalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos prowansalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos prowansalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos prowansalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos prowansalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos prowansalski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej