
Składniki
1 łyżka
2 sztuki
1 opakowanie
150 mililitrów
1.5 łyżeczki
1.5 łyżeczki
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żółtka utrzyj z musztardą i cukrem tak długo, aż sos zgęstnieje.
Krok 2
Następnie dodaj po łyżeczce oliwy i odrobinie octu ciągle mieszając.
Krok 3
Do tak powstałej gęstej masy dodaj sos sałatkowy Knorr. Dokładnie wymieszaj i odstaw na 10 minut.
Krok 4
Na końcu dodaj posiekane kapary.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej