
Składniki
1 łyżka
2 sztuki
1 opakowanie
150 mililitrów
1.5 łyżeczki
1.5 łyżeczki
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żółtka utrzyj z musztardą i cukrem tak długo, aż sos zgęstnieje.
Krok 2
Następnie dodaj po łyżeczce oliwy i odrobinie octu ciągle mieszając.
Krok 3
Do tak powstałej gęstej masy dodaj sos sałatkowy Knorr. Dokładnie wymieszaj i odstaw na 10 minut.
Krok 4
Na końcu dodaj posiekane kapary.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej