Mięso i sos - małżeństwo doskonałe
Kofta z sosem paprykowo-ziołowym
Orientalnie i smacznie. Połącz mięsny szaszłyk z dipem paprykowo-ziołowym. Zobacz przepis
Grillowane steki z polędwicy z szynką suszoną, figami, serem kozim i sosem pieprzowym
Steki z polędwicy zawiń w szynkę parmeńską, na wierzch połóż słodkie figi i kremowy kozi ser. Smak grillowanej polędwicy wzbogacisz sosem z zielonego pieprzu. Palce lizać.Zobacz przepis
Karaibski kurczak z grilla z ananasową salsą
Zaskakująco dobre połączenie prosto ze słonecznych Karaibów – chrupiący kurczak i ananasowa salsa.Zobacz przepis
Kiełbasa z grilla z sosem chrzanowo-musztardowym
Lubisz grillowaną kiełbasę, ale nudzi Cię już dodatek w postaci musztardy i ketchupu? Wypróbuj sos chrzanowo-musztardowy, który ma kremową konsystencję, ostry smak i słoną nutę.Zobacz przepis
Szaszłyki z łopatki wieprzowej
Sos czosnkowy, ale ze świeżym ogórkiem i pachnącą miętą, doskonale sprawdzi się do mięsnych szaszłyków.Zobacz przepis
Grillowany Butterfly z polędwicy z rukolą, pieczonymi ziemniakami i czosnkowym sosem
Soczysta polędwica, pieczone ziemniaki i kremowy sos czosnkowy z dodatkiem szczypiorku to pyszne danie na każdą okazję.Zobacz przepis
Szaszłyk z parówek
Pomidorową salsę ze świeżych, dojrzałych warzyw o pikantnej nucie połącz z szaszłykami z parówek, ogórków kiszonych i suszonych śliwek. Zaskakujące połączenie, prawda?Zobacz przepis
Extra pikantne udka z grilla z ogórkową salsą
Orzeźwiająca, miętowa salsa ogórkowa pasuje idealnie do pikantnych udek.Zobacz przepis
Słodko kwaśne skrzydełka po koreańsku
Ostry sos i słodko-kwaśne skrzydełka to para doskonała. Sprawdź czy przypadnie Ci do gustu.Zobacz przepis
Cytrynowe skrzydełka w czosnku i parmezanie
Kwaśna cytryna, wyrazisty czosnek i słodkie orzechy. Przygotuj z nich marynatę, która sprawdzi się także jako sos do chrupiących skrzydełek.Zobacz przepis