Kofta z sosem paprykowo-ziołowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kofta z sosem paprykowo-ziołowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

660 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

175 osób wydrukowało

Pobierz pdf

286 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

300 gramów

1 opakowanie

1 łyżeczka

0.5 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

100 mililitrów

100 mililitrów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso przełóż do miski, dodaj przyprawy z opakowania Fix Knorr oraz pokrojoną w drobną kostkę cebulę i pozostałe składniki. Dokładnie wymieszaj i wyrób masę ręką.

Kofta z sosem paprykowo-ziołowym - Krok 1

Krok 2

Uformuj z mięsa nieduże wałki i nadziewaj je na patyczki do szaszłyków.

Kofta z sosem paprykowo-ziołowym - Krok 2

Krok 3

Olej rozgrzej na patelni i smaż mięso ok. 4 minuty z każdej strony, aż będzie rumiane.

Kofta z sosem paprykowo-ziołowym - Krok 3

Krok 4

Połącz majonez z ketchupem i dodaj zawartość saszetki sos paprykowo-ziołowy, po czym dokładnie wymieszaj i przełóż do małej miseczki. Koftę podawaj z ryżem lub frytkami oraz sosem.

Kofta z sosem paprykowo-ziołowym - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kofta z sosem paprykowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kofta z sosem paprykowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kofta z sosem paprykowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kofta z sosem paprykowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kofta z sosem paprykowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kofta z sosem paprykowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kofta z sosem paprykowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kofta z sosem paprykowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kofta z sosem paprykowo-ziołowymKofta z sosem paprykowo-ziołowym

Czas na nowe smaki i nowe kulinarne wyzwania. Dziś na obiad przyrządź kofty z sosem paprykowo-ziołowym. Kofta to danie popularne na Bałkanach oraz na Bliskim Wschodzie. Przypomina nieco polskie klopsy, różni się jednak przyprawami, często zadziwia także nietypowym kształtem. Kofty przyrządzać można z jagnięciny, wołowiny lub wieprzowiny. W tym przepisie wykorzystaj jagnięcinę, której nadasz wschodniego smaku dzięki dodatkowi Fix Gyros. Kofty przygotowuj jak szaszłyki, które nadziejesz na specjalne patyki. Mięso smaż z dwóch stron na patelnii grillowej lub w sezonie letnim po prostu połóż na grillu. Do koft idealny będzie kremowy sos paprykowo-ziołowy, w którym maczać będziesz mięso lub zwyczajnie je nim polejesz. Dodatkowo do koft możesz usmażyć frytki, przygotować opiekane ziemniaki lub ryż. Podawaj je ze świeżymi warzywami.