Kofta z sosem paprykowo-ziołowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kofta z sosem paprykowo-ziołowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
664 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

181 osób wydrukowało

Pobierz pdf

289 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

300 gramów

1 opakowanie

1 łyżeczka

0.5 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

100 mililitrów

100 mililitrów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso przełóż do miski, dodaj przyprawy z opakowania Fix Knorr oraz pokrojoną w drobną kostkę cebulę i pozostałe składniki. Dokładnie wymieszaj i wyrób masę ręką.

Kofta z sosem paprykowo-ziołowym - Krok 1

Krok 2

Uformuj z mięsa nieduże wałki i nadziewaj je na patyczki do szaszłyków.

Kofta z sosem paprykowo-ziołowym - Krok 2

Krok 3

Olej rozgrzej na patelni i smaż mięso ok. 4 minuty z każdej strony, aż będzie rumiane.

Kofta z sosem paprykowo-ziołowym - Krok 3

Krok 4

Połącz majonez z ketchupem i dodaj zawartość saszetki sos paprykowo-ziołowy, po czym dokładnie wymieszaj i przełóż do małej miseczki. Koftę podawaj z ryżem lub frytkami oraz sosem.

Kofta z sosem paprykowo-ziołowym - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kofta z sosem paprykowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kofta z sosem paprykowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kofta z sosem paprykowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kofta z sosem paprykowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kofta z sosem paprykowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kofta z sosem paprykowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kofta z sosem paprykowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kofta z sosem paprykowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pieczarki faszerowane
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kofta z sosem paprykowo-ziołowymKofta z sosem paprykowo-ziołowym

Czas na nowe smaki i nowe kulinarne wyzwania. Dziś na obiad przyrządź kofty z sosem paprykowo-ziołowym. Kofta to danie popularne na Bałkanach oraz na Bliskim Wschodzie. Przypomina nieco polskie klopsy, różni się jednak przyprawami, często zadziwia także nietypowym kształtem. Kofty przyrządzać można z jagnięciny, wołowiny lub wieprzowiny. W tym przepisie wykorzystaj jagnięcinę, której nadasz wschodniego smaku dzięki dodatkowi Fix Gyros. Kofty przygotowuj jak szaszłyki, które nadziejesz na specjalne patyki. Mięso smaż z dwóch stron na patelnii grillowej lub w sezonie letnim po prostu połóż na grillu. Do koft idealny będzie kremowy sos paprykowo-ziołowy, w którym maczać będziesz mięso lub zwyczajnie je nim polejesz. Dodatkowo do koft możesz usmażyć frytki, przygotować opiekane ziemniaki lub ryż. Podawaj je ze świeżymi warzywami.