
Składniki
300 gramów
300 gramów
1 opakowanie
1 łyżeczka
0.5 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
100 mililitrów
100 mililitrów
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso przełóż do miski, dodaj przyprawy z opakowania Fix Knorr oraz pokrojoną w drobną kostkę cebulę i pozostałe składniki. Dokładnie wymieszaj i wyrób masę ręką.

Krok 2
Uformuj z mięsa nieduże wałki i nadziewaj je na patyczki do szaszłyków.

Krok 3
Olej rozgrzej na patelni i smaż mięso ok. 4 minuty z każdej strony, aż będzie rumiane.

Krok 4
Połącz majonez z ketchupem i dodaj zawartość saszetki sos paprykowo-ziołowy, po czym dokładnie wymieszaj i przełóż do małej miseczki. Koftę podawaj z ryżem lub frytkami oraz sosem.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
 Kofta z sosem paprykowo-ziołowym
Kofta z sosem paprykowo-ziołowym
Czas na nowe smaki i nowe kulinarne wyzwania. Dziś na obiad przyrządź kofty z sosem paprykowo-ziołowym. Kofta to danie popularne na Bałkanach oraz na Bliskim Wschodzie. Przypomina nieco polskie klopsy, różni się jednak przyprawami, często zadziwia także nietypowym kształtem. Kofty przyrządzać można z jagnięciny, wołowiny lub wieprzowiny. W tym przepisie wykorzystaj jagnięcinę, której nadasz wschodniego smaku dzięki dodatkowi Fix Gyros. Kofty przygotowuj jak szaszłyki, które nadziejesz na specjalne patyki. Mięso smaż z dwóch stron na patelnii grillowej lub w sezonie letnim po prostu połóż na grillu. Do koft idealny będzie kremowy sos paprykowo-ziołowy, w którym maczać będziesz mięso lub zwyczajnie je nim polejesz. Dodatkowo do koft możesz usmażyć frytki, przygotować opiekane ziemniaki lub ryż. Podawaj je ze świeżymi warzywami.



































