Ostre pałki z kurczaka pieczone w rękawie - przepis | Przepisy.pl pixel

Ostre pałki z kurczaka

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 łyżeczka

2 szczypty

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłukac pod bieżącą wodą. W miseczce wymieszać musztardę i wszystkie przyprawy, czyli sól, pieprz, ostrą paprykę, czosnek w mini kostkach Knorr oraz przyprawę do mięs Knorr.

Krok 2

Mieszanką przypraw i musztardy natrzeć podudzia z kurczaka. Włożyć je w rękaw do pieczenia, związać z 2 stron i włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni z termoobiegiem.

Krok 3

Piec ok. 45 minut, po czym rozciąć rękaw i piec jeszcze 15 minut w celu uzyskania chrupiącej skórki. Najlepiej smakują z frytkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostre pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostre pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostre pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostre pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostre pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostre pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostre pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostre pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej