Ostre pałki z kurczaka pieczone w rękawie - przepis | Przepisy.pl pixel

Ostre pałki z kurczaka

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 łyżeczka

2 szczypty

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłukac pod bieżącą wodą. W miseczce wymieszać musztardę i wszystkie przyprawy, czyli sól, pieprz, ostrą paprykę, czosnek w mini kostkach Knorr oraz przyprawę do mięs Knorr.

Krok 2

Mieszanką przypraw i musztardy natrzeć podudzia z kurczaka. Włożyć je w rękaw do pieczenia, związać z 2 stron i włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni z termoobiegiem.

Krok 3

Piec ok. 45 minut, po czym rozciąć rękaw i piec jeszcze 15 minut w celu uzyskania chrupiącej skórki. Najlepiej smakują z frytkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostre pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostre pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostre pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostre pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostre pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostre pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostre pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostre pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej