
Składniki
350 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
6 plastrów
4 łyżki
2 łyżki
50 mililitrów
2 łyżki
1 łyżka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente i odcedź. Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj ze szklanką zimnej wody oraz śmietaną.
Krok 2
Plastry boczku rozłóż na pergaminie i upiecz na chrupko w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Piecz ok. 10 minut.
Krok 3
Kurczaka pokrój w cienkie paski i przesmaż na patelni. Następnie wlej przygotowany Fix, dodaj warzywa oraz upieczony boczek. Całość zagotuj i zmniejsz ogień.
Krok 4
Do gotującego sosu wsyp makaron i gotuj jeszcze 2-3 minuty. Gotowe danie posyp posiekana natką.

Dobra rada:
Aby uzyskać jeszcze ciekawszy smak, makaron posyp startym parmezanem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Penne z kurczakiem
Penne z kurczakiem, warzywami oraz boczkiem jest szybkim w przygotowaniu daniem, idealnym jako prosty obiad na co dzień. Zasugerowany w przepisie makaron możesz ewentualnie zastąpić innym, np. świderkami lub kokardkami. Ugotuj go al dente i odcedź. Plastry wędzonego boczku umieść na wyłożonej pergaminem blasze i piecz w piekarniku do momentu, aż staną się chrupkie i rumiane. Filet z piersi kurczaka pokrój w cienkie paski, po czym podsmaż je na rozgrzanej oliwie. Po chwili zalej mięso błyskawicznym sosem serowo-brokułowym w proszku, wymieszanym z zimną wodą i kwaśną śmietaną. Ten składnik nie tylko wzbogaci smak potrawy, ale też nada jej odpowiednią konsystencję. Dodaj warzywa – groszek i kukurydzę z puszki, a także przygotowane wcześniej chrupiące skwarki. Zagotuj sos i dorzuć ugotowany makaron, a następnie całość duś jeszcze przez chwilę na małym ogniu. Gotowe danie serwuj bezpośrednio po przyrządzeniu, posypane drobno posiekaną natką pietruszki oraz startym parmezanem. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.